Samsun'un Kavak ilçesinde işsizlik sorunu çözüldü! Anonsla fabrikada çalışacak işçi arıyorlar - Son Dakika
Ekonomi

Samsun'un Kavak ilçesinde işsizlik sorunu çözüldü! Anonsla fabrikada çalışacak işçi arıyorlar

Samsun'un Kavak ilçesinde belediye anons yaparak işçi arıyor. Zabıta Müdürlüğü gün boyu yaptığı anonslarla, Kavak Belediyesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere iş arayanları belediye halkla ilişkiler birimine çağırıyor

27.08.2022 09:48  Güncelleme: 14:58

Yakın tarihe kadar işsizlik nedeniyle büyük şehirlere göç veren Kavak, son dönemde gerçekleşen organize sanayi bölgesi yatırımlarıyla yatırımcıları kendisine çekti. Sanayi yatırımları artınca düne kadar yatırımcı arayan ilçe, bu kez de yılda birkaç kez belediye ses sistemi üzerinden tüm ilçeye yaptığı anonslarla işçi aramaya başladı.

OSB'DE TAM DOLULUK SAĞLANDI

İlçenin özelliklerini ve yatırımcıya verdikleri destekleri anlatarak OSB'de (Organize Sanayi Bölgesi) tam doluluk sağlayan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, şimdi de sanayi tesislerine çalıştıracak işçi bulmak için koşturuyor.

İşsizlik sorununu çözen ilçe: Anonsla işçi arıyorlar

YILDA BİRKAÇ KEZ BELEDİYEDEN İŞÇİ ANONSU YAPILIYOR

Kavak'ın ulaştığı nokta ile Türkiye'de işsizlik sorununu neredeyse yaşamayan birkaç yerleşim yerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Sarıcaoğlu, "Şükürler olsun. Yıllar süren emeklerimizin karşılığı fazlasıyla aldık. Öyle bir hale geldik ki artık gençlerimizin derdi 'işsizlik' değil 'iş beğenmemek' oldu. Organize sanayi bölgemizde tüm alanlar doldu. Binlerce gencimiz buralarda çalışıyor. Kavak OSB'ye yatırımcılardan büyük talep var. Biz de onları geri çevirmemek için Samsun Valiliğimizle OSB'mizde genişletme çalışmaları başlattık. Şimdi gelen fabrikalara işçi yetiştiremiyoruz. Böyle olunca da yılda birkaç kez belediyemizden anons yaparak işçi arıyoruz. Bugün de yine yaptığımız anonsla işçi aramaya devam ediyoruz" dedi.

İşsizlik sorununu çözen ilçe: Anonsla işçi arıyorlar
Samsun\'un Kavak ilçesinde işsizlik sorunu çözüldü! Anonsla fabrikada çalışacak işçi arıyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Samsun'un Kavak ilçesinde işsizlik sorunu çözüldü! Anonsla fabrikada çalışacak işçi arıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement