Islah Osb'lerin Meseleleri Btso'da Ele Alındı - Son Dakika
Ekonomi

Islah Osb'lerin Meseleleri Btso'da Ele Alındı

Islah Osb\'lerin Meseleleri Btso\'da Ele Alındı

Islah OSB statüsü bekleyen sanayi bölgelerinin meselelerinin çözümü için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ortak bir sinerji oluşturulacağı bildirildi.

23.08.2013 15:20

Islah OSB statüsü bekleyen sanayi bölgelerinin meselelerinin çözümü için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ortak bir sinerji oluşturulacağı bildirildi.

Islah OSB'lerin meseleleri BTSO'da ele alındı. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman'ın da katıldığı toplantıda, Kestel Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Ülker, Kestel 2. Sanayi Bölgesi olarak yaptırım güçlerinin olmadığını belirterek "Sanayiciye taahhüt vermemiz gerekiyor, ama veremiyoruz. Sadece bilgilendirme yapabiliyoruz. Yer sahibi arsasını kiraya vermiş, devletin verdiği teşvik ve imkanlar onu ilgilendirmiyor. Sadece kirasını alıp almadığına bakıyor. BTSO olarak sizlerin bizim yanımızda duruş sergilemeniz, konuya bizim gibi sahip çıkmanız gücümüzü 2 kat artırır" açıklamalarında bulundu.

Barakfaki Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Arif Demirören ise, öncelikle sanayi bölgelerinin ortak sıkıntılarının masaya yatırılması gerektiğinin altını çizerek, "Eğer Türkiye'de en çok ıslah OSB Bursa'da bulunuyorsa, bu bölgedeki arkadaşların hepsini bir araya getirerek ortak bir fikir, ortak bir kanaat oluşturmalıyız" dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yedikardeş de, OSB'lerde sanayicilere sunulan avantajlar üzerinde durdu. Islah OSB'ye sıcak bakmayan sanayicilere avantajların daha iyi anlatılmasını isteyen Yedikardeş, "OSB olmanın avantajları Islah OSB'lerdeki ya da sanayi bölgelerindeki sanayicilere iyice anlatılmalıdır. OSB'ler avantajlı yerlerdir. Özellikle elektrik, doğalgaz, yapı denetimi, çevre vergileri konusunda sanayicilere tanınan ciddi avantajlar var" dedi.

BTSO çatısı altında düzenlenen toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz, Bursa'daki OSB ve sanayi bölgelerini temsilen Kestel SİAD, Yenice SİAD, Barakfakih SİAD, Cerrah Sanayi Bölgesi, Kayapa Sanayi Bölgesi, Çalı Sanayi Bölgesi, GÖRSİAD ve DOSABSİAD temsilcileri katıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Islah Osb'lerin Meseleleri Btso'da Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement