İSDEMİR Genel Müdürü'ne 'Maaş' Cevabı - Son Dakika
Ekonomi

İSDEMİR Genel Müdürü'ne 'Maaş' Cevabı

İSDEMİR Genel Müdürü\'ne \'Maaş\' Cevabı

Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan'ın, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan daha fazla maaş aldığını öne sürdü.

25.07.2013 14:52  Güncelleme: 15:32

Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, 'Kaymakam maaşı kadar ücret alan posta başı bulunduğunu' açıklayan İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan'ın, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan daha fazla maaş aldığını, 3 aylık kar payı olarak da, 200 bin liraya yakın net para aldığını öne sürdü.

Çelik İş İskenderun Şube binasında, işçilerin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Genel Başkan Cengiz Gül, toplu sözleşmede sadece ücretlerde anlaşmazlık olmadığını, aksine, işçi sağlığı, iş güvenliği maddelerinin de yer aldığı 21 maddede anlaşamadıklarına dikkat çekti.

"ÜCRET GREVİN EN SON HALKASI"

Cengiz Gül, iddia edildiği gibi toplu iş sözleşmesinin sadece ücretlerde tıkanmadığının altını çizerek şöyle konuştu:

"İnanın, bakın işçilerin önünde söylüyorum. Ücret, grevin en son halkasıdır. Ücretin dışında, 21 maddede anlaşamadık. İSDEMİR'de grevin sebebi, iş sağlığı, iş güvenliğidir. Yani toplu iş sözleşmemizin 64'üncü maddesi, iş sağlığı ve iş güvenliği maddesinde uzlaşamamışız. İşyeri şartlarına uygun olarak, içme suyu, kapalı pet bardak, pet şişe ve kapalı damacana. Sıcak ve soğuk duş, işyerini ısıtma, havalandırma, aydınlatma, tuvalet gibi ihtiyaçları, iş sağlığı güvenliği yönetmelik hükümlerine göre, öncelik vermek çözmeyi kabul eder. Bu maddeyi kabul etmiyorum. Bize, paslı musluklardan su içirtmeye çalışıyorlar. Biz de, 'Bu işyerine damacana gelecek' dedik."

Genel Başkan Gül, 'İSDEMİR'de kaymakam ve uzman doktordan fazla maaş alan posta başı olduğunu' açıklayan Genel Müdür Recep Özhan'ın aldığı maaşa vurgu yaparak, "Ocak, Şubat, Mart. 3 aylık kar payı olarak ne kadar aldı? 200 bin liraya yakın net para aldı, ben biliyorum. Maaşı da, bu ülkenin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı'ndan fazla. Bu ülkede, Cumhurbaşkanı'ndan fazla mı çalışıyor, Recep Özhan? Sen işçinin maaşını, profesör, savcı yaparsan. Ben de senin maaşını, bu ülkenin en yüksek insanlarıyla kıyasladığımda, onlardan fazla maaş aldığını ispat ederim. Başmüdürler, müdürler, genel müdür yardımcıları ve başmühendisler, üretimden, kardan pay alıyorlar. Kim üretiyor? İşçiler. Üretimi yapan bu işçilerin kar payı hakkıyken, başmüdürü, müdürü, başmühendisi niye yalnız alıyor? Başmüdürü de almadı, müdürü de almadı, kimse almadı. Bölüşelim. İSDEMİR üretemezse, ilk zarar edecek insan Recep Özhan'dır" diye konuştu.

"İSDEMİR ERDEMİR'İ GEÇTİ"

Genel Müdür Özhan'ın, ERDEMİR ile İSDEMİR arasındaki kıyaslamasına da katılmadığını, daha önce gerilerde bulunan İSDEMİR'in ERDEMİR'den daha büyük olduğunu, devletin verileriyle ortaya konulan ilk 500 şirketi sıralamasında gözler önüne sergilendiğini savunan Gül, "Bu sıralama bizi 7'nci sıraya, ERDEMİR'i 8'inci sıraya koydu" dedi.

Gül, ücret noktasında yüzde 51'lik zam artışının, son noktaları olmadığını sözlerine ekleyerek, şöyle dedi:

"Recep Özhan '1 kuruş vermem' dedi. Biz de diyoruz ki, biz 1 kuruş daha fazla alacağız. Şu anda görüşmeler var. Görüşülüyor, şartlar araştırılıyor. Buradan Genel Müdürlük düzeyinde bir sonuç çıkmayacağı aşikardır. Zaten '1 kuruş vermem' diyor. İSDEMİR Genel Müdürü ile bu grevin olmayacağı açık"

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İSDEMİR Genel Müdürü'ne 'Maaş' Cevabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement