İsdemir'de Grev Tarihi 15 Temmuz - Son Dakika
Ekonomi

İsdemir'de Grev Tarihi 15 Temmuz

İsdemir\'de Grev Tarihi 15 Temmuz

Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı A.Cengiz Gül, Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda (İSDEMİR) 6 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme anlaşmasının sağlanamaması halinde, 15 Temmuz'da greve gideceklerini açıkladı.

04.07.2013 15:48

Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı A. Cengiz Gül, Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda (İSDEMİR) 6 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme anlaşmasının sağlanamaması halinde, 15 Temmuz'da greve gideceklerini açıkladı.

İSDEMİR Tesisleri'nde bugün öğle saatlerinde yapılan açık hava toplantısında konuşan A. Cengiz Gül, işçilerin toplu sözleşme görüşmelerinin tıkandığını belirterek, uzlaşma sağlanamaması halinde greve gideceklerini söyledi. Görevi nedeniyle, fiziken İskenderun'dan ayrıldığını vurgulayan Gül, "Giderken de sıkıntılı gitmedim. Bizden sonra, burayı yönetecek bir kadroya teslim etmenin mutluluğunu yaşıyorum. İSDEMİR işçisinin ve onların ailelerinin asla boynu bükük kalmayacak" dedi. İşçinin örgütsüz ve sendikasız olmadığına dikkat çeken Gül şöyle konuştu:

"Ne dümenler kurulursa kurulsun, ne oyunlar oynanırsa oynansın, vız gelir tırıs gider. Bizim yüreğimiz aslan yüreğidir. Korkumuz yok. Başınızı asla eğdirmeyeceğiz. Yürekleri fare gibi olanları aslan gibi görmeyeceğiz. Bizler Metin Türker'in talebeleriyiz. 89'da onunla birlikte yola çıktık. Onunla Kardemir'de büyük bir mücadele başlattık. Sevgili Türker, ruhun şad olsun."

'TEŞVİKİ KABUL ETMİYORUZ'

İSDEMİR'de işlerin iyi gitmediğini öne süren Gül, 'Teşvik' adı altında, işten çıkarılmalar yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"6 maaşı teşvik diye veriyorlar, sonra 'biz seninle çalışmak istemiyoruz' diyorlar. İSDEMİR yönetimi, adam gibi işten çıkarma yapsın. Direk 'biz işten atıyoruz' desinler. Toplu iş sözleşmesinin en önemli maddesi, işte bu teşvik olacak. Teşviki asla kabul etmiyoruz. Çalışanlar yönetime inanmıyorsa, o işletmede işler iyi gitmiyor demektir. İşyerinde psikolojik baskı uygulanıyor."

'KARABÜK'TEKİ GİBİ MUTLULUK RESMİ ÇİZELİM'

Grev tarihini 15 Temmuz 2013 olarak belirlediklerini açıklayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayaklarımızın titremediğini herkes gördü mü? 15 Temmuz'da, tüm İSDEMİR kapılarında, grev gömleklerini hep birlikte giyeceğiz. Hak verilmez, hak alınır. Şimdi sizlere soruyorum. Eğer haklarımız verilmez ise 15 Temmuz'da hepimiz kapıda mıyız? Üç kez sordum, üçünde de 'Evet' dediniz. Bugün İSDEMİR ve OYAK yönetimine bir teklifim var. Gelin Karabük'teki gibi bir mutluluk resmi çizelim. 15 Temmuz'dan önce bu sözleşmeyi bitirelim. Bizim için mutluluğun resmi davul zurnayla, İSDEMİR ve OYAK yönetimiyle birlikte, toplu sözleşme yapmaktır." - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İsdemir'de Grev Tarihi 15 Temmuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement