İşçi Çıkarmayıp Alacak, Yeni Mağazalar Açıp Büyüyecek - Son Dakika
Ekonomi

İşçi Çıkarmayıp Alacak, Yeni Mağazalar Açıp Büyüyecek

İşçi Çıkarmayıp Alacak, Yeni Mağazalar Açıp Büyüyecek

Polaris, Flo, Kinetix Gibi Markaların Sahibi Ziylan Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, "Mağaza Kapatmak, İşçi Çıkarmak Yerine Daha Az Mağaza Açar Yine Büyürüz" Dedi.

16.02.2009 03:04

Polaris, Flo, Kinetix gibi markaların sahibi Ziylan Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, "Mağaza kapatmak, işçi çıkarmak yerine daha az mağaza açar yine büyürüz" dedi.

AYAKKABI sektöründe Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Ziylan Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, küresel kriz yüzünden büyümekten vazgeçmeyeceklerini söyledi. Bunun için 2009 yılı planlarını revize ettiklerini belirten Ziylan, "Kriz sebebiyle mağaza kapatmak ve işten çıkarmak yerine daha az mağaza açacağız ve çalışan sayısını artırmaya devam edeceğiz" dedi. Ziylan Grubu’nda 56’sı Flo, 54’ü Polaris olmak üzere 115 tane mağaza bulunduğunu belirten Mehmet Ziylan şöyle konuştu: "Geçen yıl ihracatta yüzde 40’lık bir düşüş yaşadık ve 11-12 milyon dolarlık dış satışımız oldu. Kriz öncesindeki 2009 hedefimizde Polaris’de 25, Flo’da da 15 olmak üzere toplam 40 yeni mağazayı zincirimize katacaktık. Bu sayıyı Polaris’te 15, Flo’da 12’ye indirdik. Toplam mağaza sayımızı yıl sonuna kadar 142 olacak."

Kriz dönemlerinde istihdamda yaşanan daralmanın çalışanlar üzerinde olumsuz etki gösterdiğine dikkat çeken Mehmet Ziylan, "2 bin 42 çalışanımız var ve bu rakamı düşürmek yerine artırmak istiyoruz" dedi.

Elaleme bırakmayız

Bir Flo mağazasında yaklaşık 25-30 kişiyi, bir Polaris mağazasında da 10-12 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Mehmet Ziylan, "Bu da yaklaşık 500-600 kişiye daha iş fırsatı yaratmak anlamına geliyor" diye konuştu. Ziylan, şöyle devam etti: "Şu anda mağaza sayısı bakımından içerde lideriz. Ancak yabancı zincirlerin Türkiye ilgisi var. Bu pazarı elaleme bırakmadan dışarıda da büyümemize devam edeceğiz."

Büyükekşi TİM Başkanı oldu, bizi bıraktı

ZİYLAN grubu denilince akla gelen diğer isim de Mehmet Büyükekşi. Halen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığını yürüten Büyükekşi, bu göreve kadar grupta Genel Koordinatör unvanını taşıyan ve kamuoyunda da grubu en çok temsil eden kişiydi. Halasının oğlu ve eniştesi olan Mehmet Büyükekşi’nin, TİM Başkanlığı ile birlikte Ziylan’daki bütün görevini devrettiğini anlatan Mehmet Ziylan, "Büyükekşi, markalarımızın isim babasıdır. Ancak şu anda bizde aktif değil" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İşçi Çıkarmayıp Alacak, Yeni Mağazalar Açıp Büyüyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement