İpekyol, Sığınma Evindeki Kadınlara Umut Işığı Olacak - Son Dakika
Ekonomi

İpekyol, Sığınma Evindeki Kadınlara Umut Işığı Olacak

İpekyol, Sığınma Evindeki Kadınlara Umut Işığı Olacak

Türk Tekstil Sektörünün Önde Gelen Firmalarından İpekyol, Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği ile Önemli Bir İşbirliğine İmza Attı.

01.03.2008 15:49

Türk tekstil sektörünün önde gelen firmalarından İpekyol, Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği ile önemli bir işbirliğine imza attı.

İpekyol'dan yapılan açıklamaya göre, "baskı altındaki kadının dünyasına umut ışığı olma hedefiyle" başlatılan kampanyaya İpekyol'un Türkiye genelindeki tüm mağazaları aktif destek verecek.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Aralık Derneği kurucularından Elif Dürüst ve Şirin Yalçın'ın katıldığı basın toplantısında projenin detayları hakkında bilgi verildi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, şirketlerin başarılarının yalnızca ticari kriterlerle değil, topluma ne oranda katkı sağladıklarıyla da ölçüldüğünü ifade ederek, bu sürecin ülkemize sağladığı toplumsal faydanın katlanarak büyüdüğünü belirtti.

Çubukçu İpekyol ve Aralık Derneği'nin "kadınlar için el ele" sloganıyla yola çıktıkları bu kampanyanın da önemli bir toplumsal fayda sağlayacağına büyük bir inanç duyduğunu belirterek, "Söz konusu işbirliğinin ilk duraklarından birini Van Kadın Sığınma Evi oluşturuyor. Başta maddi destek olmak üzere beceri ve meslek edindirme kursları ve eğitsel çalışmalar memnuniyet verici. Bu noktada kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele bugünden yarına sonuca ulaşması mümkün değil. Çabalar bütüncül bir yaklaşımla tüm sektörlerin iş birliği ve toplum desteği ile sürdürülmeli" dedi.

Ayaydın Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ise konuşmasında, kadın özelinde bir sosyal sorumluluk çalışması yapmak için uzun zamandır doğru bir kurum arayışı içerisinde olduklarını belirtti. Bu noktada çalışmalarını 4 yıldır dikkatle takip ettikleri Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği'ne teklifte bulunduklarını ifade eden Ayaydın, "İpekyol ve Aralık ortak amblemini taşıyan t-shirtler 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebi ile İpekyol mağazalarında 39 YTL'den satışa sunuluyor. Bu t-shirt'lerden elde edilecek gelir de kadın sığınma evine ulaştırılacak" şeklinde konuştu.

Aralık Derneği kurucusu Şirin Yalçın ise Türkiye'nin erkek egemen bir toplum olduğunu belirterek, "Ülkemizde bölgeler arası farklar ve eşitsizlikler var. Çocuk eğitimlerinin engellendiği, özensiz çocuk büyütüldüğü töre cinayeti ve dayağın olduğu doğu illerimize ulaşmak için Van Kadın Sığınma Evine destek vermek üzere bir araya geldik. İlk etapta sığınma evindeki kadınları yardıma muhtaç konumdan çıkarmak, onların yaratıcı potansiyellerini yakalamalarına yardımcı olmak istiyoruz. Kadınlarımızın elişi becerilerini geliştirip, kendilerine güvenlerini arttırmak ve ekonomik özgürlükleri için onlara bir kapı açmak istiyoruz" dedi.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İpekyol, Sığınma Evindeki Kadınlara Umut Işığı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement