İki Metrelik Temizlik İşçisi Kendi İşinin Patronu Oldu - Son Dakika
Ekonomi

İki Metrelik Temizlik İşçisi Kendi İşinin Patronu Oldu

İki Metrelik Temizlik İşçisi Kendi İşinin Patronu Oldu

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaşayan Adem Aydın, bir fabrikanın temizlik işlerinde asgari ücretle çalışırken kendi işini kurmaya karar verdi.

29.05.2013 17:05

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaşayan Adem Aydın, bir fabrikanın temizlik işlerinde asgari ücretle çalışırken kendi işini kurmaya karar verdi. Kendisine basınçlı yıkama makinesi alan Aydın, Orhangazi'de yeni bir sektörün kapısını aralayan ilk kişi olurken, aylık geliri de asgari ücretin üç katına çıktı.

Adem Aydın evli ve iki çocuk babası. 1,97 metrelik boyu ile dikkat çeken bir vatandaş. Kısa süre önce bir sanayi kuruluşunda temizlik işçisi olarak çalışıyordu. Boyu uzun olduğu için cam temizliklerinin genelde Adem Aydın'a veriliyordu. Günün birinde kendi işini kurmaya karar verdi. Eline aldığı bir kova ve cam bezi ile işyerlerinin camlarını silmeye başladı. Kısa sürede işini geliştirdi ve basınçlı yıkama makinesi aldı. Adem Aydın'ı hemen her gün birkaç işyerinin camını silerken görebilirsiniz. Artık müşterilerine randevu vermeye bile başladı. Öyle ki, sadece Orhangazi'de değil Bursa ve Gemlik'ten de müşteriler edindi.

Kısa bir süre önce asgari ücretle çalışırken şimdilerde ilçede yeni bir sektörün kapısını aralayan ilk kişi olarak öne çıkan ve aylık gelirini asgari ücretin üç katına çıkartan Adem Aydın'ın yeni hedefleri de var. Aydın, artık daha yüksekteki camları da silmek istiyor. Bunun için yeni makineler alması gerekli. Daha çok çalışmaya gayret edip, büyük binaların camlarını temizlemek için gerekli olan donamıma da kısa sürede sahip olmayı planlıyor.

Bir insanın kendini geliştirmek için doğru zamanda doğru adımlar atmasının ve çalışmasının yeterli olduğunu söyleyen Adem Aydın, işini titizlikle yapmanın da çok önemli olduğunu söylüyor. Aydın, 'İnsan isterse her şeyi yapabiliyor. Ben istedim ve yaptım. Şimdi daha iyisini istiyorum ve yapacağım' diye konuşuyor.

(MŞ)

29.05.2013 16: 56: 53

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İki Metrelik Temizlik İşçisi Kendi İşinin Patronu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement