Hollanda'daki Türk İş Adamları Yaklaşık 70 Bin Kişiye İstihdam Sağlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Hollanda'daki Türk İş Adamları Yaklaşık 70 Bin Kişiye İstihdam Sağlıyor

Hollanda\'daki Türk İş Adamları Yaklaşık 70 Bin Kişiye İstihdam Sağlıyor

HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu: “Ciroları 6 milyar avro dolayında olan Türk iş adamları Hollanda ekonomisine önemli katkı yapıyor”

13.12.2013 13:40

Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Türk kökenli iş adamlarının Hollanda'da yaklaşık 70 bin kişilik istihdam sağladığını söyledi.

Gürcüoğlu, bir yıldır başkanlığını yaptığı HOTİAD'ın çalışmalarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Türk iş adamlarının Hollanda'daki yıllık cirolarının 6 milyar avro dolayında olduğunu belirterek, bu açıdan bakıldığında Türk iş adamlarının ülke ekonomisine önemli katkılar yaptığını kaydetti.

Türk iş adamlarının sağladıkları istihdamın bu ülkede çalışabilen Türk nüfusuna denk geldiğini vurgulayan Gürcüoğlu, "Yükü paylaşan bir toplumuz. Yani bir bakıma kendi kendimize yetiyoruz" diye konuştu.

Hollandalı siyasetçiler ve iş dünyasının kendilerine bakışının olumlu olduğuna işaret eden Gürcüoğlu, Hollandalı işveren örgütlerinde yer almak için bazı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Gürcüoğlu, sosyal sorumluluk çalışmalarına büyük önem verdiklerini de dile getirerek, HOTİAD'ın bu kapsamda Hollanda genelinde her yıl başarı ödülleri dağıtma kararı aldığını açıkladı.

Şubat ayında düzenleyecekleri geniş çerçeveli "Business Forum" adlı etkinlikte "öğrenci veya akademisyen", "kültür sanat" ve "spor" dallarında başarılı olan isimleri ödüllendireceklerini belirten Gürcüoğlu, "HOTİAD olarak başarıyı ödüllendirmek ve başarılı Türkler'in heyecan ve motivasyonunu yüksek tutmak istiyoruz. O yüzden bu ödülleri dağıtma kararı aldık. Bu üç kategoride birinci olanlara 2 bin 500'er avro ödül verilecek" dedi.

Söz konusu foruma Hollanda ve Türkiye'den konularında uzman birçok ismin davet edildiğinin altını çizen Gürcüoğlu, programa Hollanda Ekonomi Bakanı Henk Kamp'ın da katılmasının beklendiğini ifade etti. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hollanda'daki Türk İş Adamları Yaklaşık 70 Bin Kişiye İstihdam Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement