Hilton Otelleri 26 Milyar Dolara Blackstone'un Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Hilton Otelleri 26 Milyar Dolara Blackstone'un Oldu

Hilton Otelleri 26 Milyar Dolara Blackstone\'un Oldu

ABD'li Yatırım Şirketi Blackstone, 18.5 Milyar Dolar Ödeyip, 7.5 Milyar Dolarlık Borcunu da Devraldığı Hilton Hotel Corporation'ı 26 Milyar Dolara Satın Aldı. Hilton'un Başkan Yardımcısı Stephen Bollenbach, "Blackstone Büyüme Açısından Büyük Potansiyel Görüyor" Dedi.

05.07.2007 01:37

ABD’li yatırım şirketi Blackstone, 18.5 milyar dolar ödeyip, 7.5 milyar dolarlık borcunu da devraldığı Hilton Hotel Corporation’ı 26 milyar dolara satın aldı. Hilton’un Başkan Yardımcısı Stephen Bollenbach, "Blackstone büyüme açısından büyük potansiyel görüyor" dedi.

ABD’li hisse senedi yatırım şirketi Blackstone, ünlü otel yönetim zinciri Hilton Hotel Corporation’u 26 milyar dolara satın aldı. Blackstone, Hilton’a 18.5 milyar dolar öderken, şirketin 7.5 milyar dolarlık borcunu da devraldı. Dünyanın en büyük otel grubu olan Hilton’a, Blackstone hisse başına 47.50 dolar ödeyecek. Bu anlaşma otel sektöründeki en büyük anlaşma olarak görülüyor. Bünyesinde, Hilton, Doubletree, Embassy Suites, Hampton Inn, Homewood Suites ve The Waldorf-Astoria Collection’u bulunduran Hilton Hotel Corporation, dünyada 2 bin 800 otelde 480 bin odaya sahip.

BİRLEŞMEDEN SONRA:

Satış, Hilton Hotels Corporation’un İngiltere’deki kardeş şirketi Hilton International’la birleşmesinin bir yıl ardından geldi. Geçen yıl Hilton’un yerli ve uluslararası markaları yeniden birleşmişti. Hilton daha önceden Kuzey Amerika dışında on yıl içinde binden fazla otel açacağını ilan etmişti. Hilton Yönetim Kurulu, Beverly Hills’de toplanarak imzayı attı. Hilton’un Başkan Yardımcısı ve CEO’su Stephen Bollenbach, "Blackstone stratejimizi benimsiyor ve büyüme açısından bir potansiyel olarak bakıyor" dedi. Bollenbach, bu yılın sonunda Hilton CEO’luğu görevinden ayrılıyor. Fakat 2010 yılına kadar Hilton Başkan Yardımcısı olarak kalmayı planlıyor. Bollenbach’ın yerine Matthew Hart gelecekti ancak anlaşmadan sonra bu belirsiz kaldı.

HİSSE YATIRIM DEVİ:

Blackstone’un ise, otel sektöründe LaQuinta Inns and Suites ve LXR Luxury Resorts and Hotels’le varlığı bulunuyor. Blackstone, daha önce de gayrimenkul alanında Equity Office Properties Trust’ı 23 milyar dolara almış ve 16 milyar dolarlık borcunu da devralmıştı. Dünyanın en büyük hisse senedi yatırım şirketlerinden biri olan The Blackstone Group, 1985’de kuruldu. Grup, finansa danışmanlık, kurumsal hissse yatırımı, varlık yönetimi, gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteriyor.

Yatırıma devam eder Hilton’u büyütürüz

HİLTON Yönetim Kurulu, Blackstone’la anlaşmayı onayladı. Anlaşmanın, hissedarların onayına bağlı olarak bu yılın dördüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Blackstone Başkanı Richard Currie, anlaşmanın hissedarlar için değer yaratacağını belirtti. Hilton, Blackstone’un Hilton gayrimenkulleri ve markasını küresel olarak zenginleştireceğini, franchisee’ler, müşterilere ve sahiplerin yararına işi büyüteceğini kaydetti. Birleşme tamamlandığında, işlem yatırım fonları açısından dünyada ilk on arasında yer alacak. Hilton Başkan Yardımcısı ve CEO’su Stephen Bollenbach, önceliklerinin her zaman hissedarların değerini maksimize etmek yönünde olduğunu ifade ederek, Blackstone gibi üne ve kaynağa sahip bir şirketin küresel varlıklarından gelen değeri takdir etmesinden memnun olduklarını kaydetti. Blackstone yöneticisi Jonathan Gray ise, bu satın almanın küresel ağırlama işini yaratacağını belirterek, "Şirkete yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hilton’ların sahipleri ve franchisee’leri çalışmaya ve işi büyütmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Hilton zincirinde neler yer alıyor

Hilton

Conrad1

Doubletree

Embassy Suites

Hampton Inn

Homewood Suites

The Waldorf-Astoria

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Hilton Otelleri 26 Milyar Dolara Blackstone'un Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement