Gemlik Belediyesi Tohum Takas Şenliği'ne katıldı - Son Dakika
Ekonomi

Gemlik Belediyesi Tohum Takas Şenliği'ne katıldı

Gemlik Belediyesi Tohum Takas Şenliği\'ne katıldı

Gemlik Belediyesi, Çanakkale Belediyesi'nin düzenlediği Tohum Takas Şenliği'ne katılarak organik tarıma Ata tohumlarıyla destek verdi. Başkan Mehmet Uğur Sertaslan, tarımın kalkınmanın ana unsurlarından biri olduğunu belirterek, her yıl yüzbinlerce sebze fidesi dağıttıklarını ve Ata tohumlarını yaygınlaştırdıklarını söyledi.

30.04.2023 14:47  Güncelleme: 14:51

Gemlik Belediyesi, Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinden binlerce katılımcıya ev sahipliği yapan Tohum Takas Şenliği'ne katıldı.

İlçe genelinde çiftçilerin kalkınmasına yönelik hamleleri hayata geçiren Gemlik Belediyesi, farklı illerdeki katıldığı etkinliklerde organik tarıma Ata tohumlarıyla destek veriyor. Bu kapsamda Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Adliye Köyü uygulama tarlası ve Kurtul'da bulunan seralarda geleneksel yöntemlerle elde edilen pazı, börülce, domates, sarı karpuz 32ve bakla gibi sebzelerin tohumları Çanakkale Belediyesi'nin Tohum Takas Şenliği'nde tanıtıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Türkiye'nin kalkınmasının ana unsurlarından birinin tarım olduğunu kaydederek, tarıma yapılan yatırımların bugün için değil yarınlar için çok önemli olduğuna değindi. Başkan Sertaslan, "Her yıl  dağıttığımız yüzbinlerce sebze fidesi vatandaşlarımızın bahçelerinde ekildi ve Ata tohumlarımız bu şekilde yaygınlaştı. Bu yıl tekrardan yüzbinlerce fidemizi hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıtacağız" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Gemlik Belediyesi Tohum Takas Şenliği'ne katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement