"Gedelek Turşusu"Na Coğrafi İşaret Alınacak - Son Dakika
Ekonomi

"Gedelek Turşusu"Na Coğrafi İşaret Alınacak

"Gedelek Turşusu"Na Coğrafi İşaret Alınacak

Orhangazi'ye bağlı Gedelek köyünde üretilen ve birçok ülkeye ihraç edilen turşuya, coğrafi işaret alınması için çalışma başlatıldı

28.11.2013 12:12

Orhangazi ilçesine bağlı Gedelek köyünde üretilen ve aynı isimle Avrupa'dan Türk cumhuriyetlerine kadar birçok ülkeye ihraç edilen "Gedelek Turşusu"na, coğrafi işaret alınması için çalışma başlatıldı.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Gedelek Turşusu'na "coğrafi işaret" almak için bir süredir gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından bir danışmanlık firması ile anlaşma yaptı. Bu konuda atılan ilk somut adımın ardından yöredeki turşu üreticileriyle bir araya gelen Orhangazi TSO yönetimi, Gedelek köyü muhtarı Osman Trak'ın da katıldığı toplantıda, üreticilerin görüş ve tavsiyelerini dinlendi.

Üreticilerin, turşunun farkının Pınarbaşı suyundan kaynaklandığını söylemeleri üzerine, danışmanlık firması temsilcisi Ali Peker, suyu analize yolladı. Peker, suyun bu özelliğini test sonuçlarıyla kanıtlayacaklarını ve "coğrafi işaret" için önemli bir yol kat edeceklerini belirtti.

Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu da bu turşunun Orhangazi için büyük bir marka değeri olduğunu, "coğrafi işaret" almak için oda olarak bütün çalışmaları yapacaklarını vurgulayarak, "İlçemizin tanıtımını yaparken, meşhurluğu ilgili makamlarca da onaylanmış olan Gedelek turşularımızı her alanda tanıtarak, bu değerli ürünümüzün marka değerini arttırmak istiyoruz" dedi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Gedelek Turşusu'Na Coğrafi İşaret Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement