Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Moodys'in 21 Kasım'daki toplantısında bir değişiklik beklemediklerini söyledi.

14.11.2012 15:21

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Moodys'in 21 Kasım'daki toplantısında bir değişiklik beklemediklerini söyledi.

Cnbc-e'de yer alan Moody's açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Altınsaç, Moodys'in son yaptığı açıklamalarda son derece temkinli olduğunu belirterek, Moodys'in 21 Kasım'da İstanbul'da toplantısının olduğunu ve bu toplantıda Moodys'ten bir değişiklik beklemediklerini ve 1-1,5 yıllık vadede ise tüm rating ajanslarının Türkiye'nin notunu Fitch seviyesine yükseltmesini beklediklerini kaydetti.

Altınsaç, 20 Kasım'da Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı olduğunu ifade eden Altınsaç, şunları kaydetti:

"Piyasada koridorun alt bandında (yüzde 5-9,5) indirim bekleyenler var. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'da son yaptığı açıklamalarında belirgin şekilde sözlü müdahalede bulunmuş ve reel kurda açık bir şekilde hangi seviyelerde müdahale olabileceğini söylemişti. Bundan sonra sepette nominal bazda yaklaşık yüzde 1-1,5 değer kaybı gördük. 20 Kasım'da şu aşamada ne koridorun alt bandında ne de politika faizinde (yüzde 5,75) bir değişiklik beklemiyoruz. Koridorun üst bandında ise 50 baz puan indirim söz konusu. Rezerv Opsiyon Katsayısı'nda da yukarı yönlü değişiklik bekliyoruz."

Moody's tarafından şu andaki Türkiye görüşünü yansıttığı açıklanan 30 Ekim tarihli raporda "Türk hükümetinin notu pozitif bir görünüm taşıyor. Bu durum hem kamu finansmanı hem de dış şoklara karşı dayanıklılığın ülkenin mali ve makroekonomik dayanıklılığını daha da geliştirmeye devam edeceği yolundaki beklentimizi yansıtıyor" denilmişti.

Bir not artışının önkoşulu olarak ise ödemeler dengesi şoklarına karşı daha dayanıklı olunması gerektiği gösterilmişti.

Türkiye'nin önündeki zorluklar ise yüksek cari işlemler açığının yarattığı dış dengesizlikler ve geçmişte toplumun laik ile dinci kesimleri arasında yaşanan anlaşmazlıklardan kaynaklanan politik çalkantılar olarak gösterilmişti.3

Moody's Türkiye'nin notunu son olarak Haziran ayında Ba1'e yükseltmişti.

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement