Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, yarın yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi, özellikle büyümeye dair endişelerle 100 baz puanlık indirimi olası gördüklerini, rezerv opsiyon katsayısında (ROK) da...

17.10.2012 12:13

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, yarın yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi, özellikle büyümeye dair endişelerle 100 baz puanlık indirimi olası gördüklerini, rezerv opsiyon katsayısında (ROK) da değişiklik beklendiğini belirterek, bu gelişmelerin TL üzerinde etkisi olmayacağını söyledi.

Yarın yapılacak Merkez Bankası PPK toplantısı öncesi değerlendirmede bulunan Altınsaç, beklentinin faiz koridorun yüzde 10 olan üst bandında indirimine gidileceği yönünde olduğunu dile getirdi.

Altınsaç, "Piyasada ekonomistlerin yarısı 50 baz puan, yarısı da 100 baz puan indirim bekliyor. Özellikle büyümeye dair endişelerle 100 baz puanlık indirimi olası görüyoruz. ROK'da da değişiklik bekleniyor. TL üzerinde etkisi olmaz" dedi.

Bono piyasasında 100 baz puanlık indirimin fiyatlandığını düşündüklerini belirten Altınsaç, "Buna ek olarak global taraf da oldukça destekleyici durumda" diye konuştu.

Merkez Bankası'nın açıklamalarını takiben 24 Ekim'de Enflasyon Raporu'nu takip edeceklerini ifade eden Altınsaç, TL'de ise (sepette) faiz indirim baskısının sürdüğünü kaydetti.

Altınsaç, orta vadeli makro dengeler açısından bakıldığında, cari açığın hızla düşmeye devam ettiğini ve bunun da TL'yi destekleyen bir süreç olacağını belirtti.

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement