Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem ÖZtok Altınsaç, son dönemde not artışı beklentilerinin artmış durumda olduğunu ve 6 aylık vadede özellikle Fitch'ten bir not artışının söz konusu olabileceğini belirtti...

11.10.2012 17:33

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem ÖZtok Altınsaç, son dönemde not artışı beklentilerinin artmış durumda olduğunu ve 6 aylık vadede özellikle Fitch'ten bir not artışının söz konusu olabileceğini belirtti.

Son zamanlarda gündeme gelen Türkiye'nin not artışı beklentilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Altınsaç, Fitch'in Frankfurt'ta bir seminerde yaptığı açıklamaların Türkiye'ye dair beklentileri yeniden canlandırdığını kaydederek,

"Fitch, içinde Türkiye'nin de değerlendirildiği gelişmekte olan ülkelere dair bir sunum yaptı ve orada Türkiye'ye ilişkin gelen sorulara, yakın bir dönemde Türkiye'nin notunun gözden geçirileceği şeklinde cevap verildi" dedi.

Son gözden geçirmenin Kasım 2011'de gerçekleştiğini hatırlatan Altınsaç, şunları belirtti:

"Dolayısıyla yıl sonuna doğru bir gözden geçirme beklenmeli. Bu gözden geçirmede bir not artışı olabilir ya da sadece Türkiye'nin durağan olan görünümü pozitife çevrilebilir. Hemen bir not artışı gelmese dahi 6-9 aylık vadede bir not artışı bekleriz."

Son dönemde tüm kredi derecelendirme kuruluşlarının üç ana unsur üzerine yoğunlaştıklarını kaydeden Altınsaç, bunların sürdürülebilir büyüme rakamları, sürdürülebilir bir cari açık, enflasyonda daha düşük seviyeler olduğunu belirtti. Altınsaç, son açıklanan rakamların bir not artışını teyit eder nitelikte bulunduğunu, ancak rakamların kalıcılığının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Altınsaç, CDS (Credit Default Swap) ve reel faizlere bakıldığında da ülkenin borç ödeme kabiliyetinin daha iyi bir notu hak ettiğinin görülebileceğini kaydetti.

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement