G -7, Tüm İmkanları Seferber Edecek - Son Dakika
Ekonomi

G -7, Tüm İmkanları Seferber Edecek

G -7, Tüm İmkanları Seferber Edecek

Dünyanın En Zengin Yedi Ülkesinin Oluşturduğu G -7 Grubu, Mevcut Küresel Finans Krizine Karşı Kredi Piyasalarını Rahatlatmayı Amaçlayan Acil ve Olağanüstü Önlemler Alınması Konusunda Uzlaştı.

12.10.2008 01:33

Dünyanın en zengin ve sanayileşmiş yedi ülkesinin oluşturduğu G-7 grubu, mevcut küresel finans krizine karşı kredi piyasalarını rahatlatmayı ve bankalara kapital sağlamayı amaçlayan acil ve olağanüstü önlemler alınması konusunda uzlaştı.

Uluslararası Para Fonu’na (IMF) ve Dünya Bankası’nın Washington’da düzenlediği yıllık Güz toplantıları çerçevesinde biraraya gelen G-7 ülkelerinin hazine veya maliye bakanlarıyla merkez bankası başkanlarının 3.5 saat süren toplantısında, beş maddeli eylem planı kabul edildi.

ABD, Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Kanada’dan oluşan grup tarafından yayımlanan eylem planı çerçevesinde yedi ülke, banka ve finans kuruluşlarının desteklenmesi ve çökmelerinin engellenmesi için eldeki bütün imkanların kullanılması, güvenin yeniden oluşturulması, yeniden kredi akışı sağlanmasına olanak verecek şekilde bankaların kapital artırmasının sağlanması yönünde görüş birliğine vardı. Planda, İngiltere’den gelen ve bankaların birbirine verdiği kredilerin güvence altına alınması önerisi yer almadı.

Paris’te zirve

G-7 toplantısının ardından Fransa, küresel mali krizi görüşmek için Euro bölgesi ülkelerinin bugün acil bir zirve yapacağını açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Paris’te yapılacak toplantıya Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet de katılacak. 15 ülke arasında ortak bir eylem planı oluşturulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi G -7, Tüm İmkanları Seferber Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement