Evinizden Çıkarmanız Gereken 9 Şey - Son Dakika
Ekonomi

Evinizden Çıkarmanız Gereken 9 Şey

Evinizden Çıkarmanız Gereken 9 Şey

17.02.2018 20:19

Zaman değişiyor. Alışkanlıklar da öyle… Özellikle teknolojinin ilerlemesi nedeniyle, geçmişte ihtiyaç duyduğunuz birçok şey artık eviniz için birer fazlalığa dönüşmüş durumda. İşte zamanı çoktan geçen ve artık evinizden çıkarmanız gereken 9 şey:

DVD'ler

Bir zamanlar köşebaşında film DVD'leri satan dükkanın çoktan kapanmış olması size ne ifade ediyor? Devir artık Netflix ve iTunes gibi servisler aracılığıyla film ve dizi izleme devri. Bu yüzden evinizden çıkarmanız gereken 9 şey deyince ilk sırada DVD'ler geliyor.

DVD kutuları

Farz edelim hala bir türlü atmaya kıyamadığınız bazı DVD'leriniz var. Bu durum, DVD'lerinizi o kaba kutularıyla saklamak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor. DVD kutularını evinizden çıkarıp DVD'lerinizi şık ve az yer kaplayan çantalarda saklayabilirsiniz.

CD'ler

Tıpkı filmler ve diziler gibi artık müzik dinlemenin de CD biriktirmekten çok daha pratik yolları var. Günümüzde tek bir CD'ye vereceğiniz paranın çok daha azına bir aylık Spotify veya Apple Music üyeliği sahibi olmak mümkün.

Dosyalar ve belgeler

Islak imzalı versiyonlarını saklamak zorunda olduğunuz birkaç belge hariç evinizdeki tüm kağıtlardan kurtulmaya ne dersiniz? Üstelik artık bu dokümanları bir bulut servisinde saklamak için kocaman bir tarayıcıya da ihtiyacınız yok. Artık birçok akıllı telefon uygulaması belgelerinizi PDF'e dönüştürebiliyor ve kullandığınız bulut servisine otomatik olarak yükleyebiliyor.

Kilerde stoklanan sebze, meyve ve araç gereçler

Sık sık markete ya da pazara gitmemek için toptan aldığınız patatesleri, soğanları, 48'li tuvalet kağıdı ya da kağıt havlu paketlerini biriktirmenize artık gerçekten gerek yok. Günümüzde birçok büyük marketin ücretsiz eve servis hizmeti bulunuyor.

Duvar takvimleri

Cep telefonunuzun kilidini her açtığınızda günün tarihini görebiliyorken artık bir duvar takvimine hiç gerek yok. Çok zorda kalırsanız, bugün doğacak çocuklarınıza isim bulmak ya da akşam ne pişireceğinize karar vermek için interneti kullanabilirsiniz!

İlham veren fotoğraflar

Bir gün oturmak istediğiniz türden bir evin fotoğrafını bir dergiden kesip göz önünde bulundurmak aslında gayet etkili bir motivasyon kaynağı. Ama bu fotoğrafların basılı hallerini biriktirmek yerine dijital versiyonlarını ekran resmi ve ekran koruyucu yapabilir, Pinterest hesabınızda tutup sık sık bakabilir ya da bir dijital fotoğraf çerçevesi satın alabilirsiniz.

Kağıda yazılmış listeler

Yapılacaklar listesi, marketten alınacaklar listesi, yakınlarınızın doğum günlerini yazdığınız liste ve diğerleri… Bu listelerin ne kadar önemli oldukları konusunda itirazımız yok, ancak telefonunuzdaki not alma uygulaması varken her an kaybolma riski taşıyan kağıt listelere artık gerçekten de hiç gerek yok.

Restoran menüleri

Evinizden çıkarmanız gereken 9 şey listesinin son sırasında restoran menüleri var. Artık evinize gönderim yapan tüm restoranların menülerine tek seferde ulaşabileceğiniz yemek servisi hizmetleri varken, fiyatların bile güncel olup olmadığı belli olmayan restoran menülerini biriktirmenize hiç ama hiç gerek yok.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Ekonomi Evinizden Çıkarmanız Gereken 9 Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement