Esder Genel Başkanı Çelikus: "Esnaf Kriz Kaldıramaz" - Son Dakika
Ekonomi

Esder Genel Başkanı Çelikus: "Esnaf Kriz Kaldıramaz"

Esder Genel Başkanı Çelikus: "Esnaf Kriz Kaldıramaz"

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (Esder) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, AK Parti'nin Kapatılması İstemiyle Dava Açılmasına Tepki Gösterdi.

17.03.2008 16:58

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, AK Parti'nin kapatılması istemiyle dava açılmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye'nin yeni bir demokrasi sınavıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, AK Parti'nin Türkiye'de her iki kişiden birinin oyunu aldığını hatırlattı. "Geçmiş yıllarda iktidar partisinin kapatılması ve sonrasındaki müdahaleler, Türkiye'yi geriye götürdüğü gibi, 50 milyar dolarlık bir faturayı halka çıkardı. Nitekim sonrasında da 2001 krizi oldu. Yüz binlerce esnafımız kepenk indirdi. Sanayicimiz üretim yapamaz oldu" ifadelerini kullandı.

Esnaf ve sanatkarlar olarak halkın oylarıyla meclise giren bir parti hakkında kapatma davası açılmasını kesinlikle doğru bulmadıklarını ifade eden Çelikus, "Türkiye'nin yeni krizlere tahammülü olmaz, esnaf ve sanatkarın olmaz" dedi. Herkesin attığı adımın sonrasını da düşünmek zorunda olduğunu ifade eden Çelikus, "Piyasalar etkilenmesin diye cuma günü mesai bitimine doğru açılan dava sonucunda bugün borsa düşüyor, dolar ve euro yükseliyor. Çıkabilecek bir krizin faturasını dava açanlar değil, halkımız öder" diye konuştu.

Zor şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veren esnaf ve sanatkarın yeni bir krizi kaldıramayacağı uyarısında bulunan Mahmut Çelikus, "Yüz binlerce kepenk kapatılır. Bunun hesabını kim verecek. Dolar borcu olan esnaf ve sanatkarlar yeni bir devalüasyonda çöker, ticari hayattan silinir. Türkiye bu yanlıştan bir an önce dönmelidir" dedi.

(CY-CY-OK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Esder Genel Başkanı Çelikus: 'Esnaf Kriz Kaldıramaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement