İşçi Avukatı: Ermenek'de 20 Bin Dolarlık Makine Olsaydı 18 İşçi Ölmezdi - Son Dakika
Ekonomi

İşçi Avukatı: Ermenek'de 20 Bin Dolarlık Makine Olsaydı 18 İşçi Ölmezdi

İşçi Avukatı: Ermenek\'de 20 Bin Dolarlık Makine Olsaydı 18 İşçi Ölmezdi

Ermenek'teki kömür ocağında 18 işçinin öldüğü maden faciasıyla ilgili davada bir müşteki avukatı, "20 bin dolarlık makina için 18 işçinin hayatı tercih edilmiştir" dedi.

15.06.2015 17:13  Güncelleme: 18:05

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili davada müşteki avukatlarından Caner Durak, işçilerin hayatının paraya tercih edildiğini ileri sürdü. Durak: "Dosyanın özeti: 20 bin dolara 18 işçinin hayatı tercih edilmiştir" dedi.

GERGİN DURUŞMA

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 tarihinde 18 işçinin hayatını kaybettiği madane faciasının davası bugün görüldü. ermenek ağır ceza mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında, iddianamenin 45 sayfası okunduktan sonra saat 12.30 sıralarında mahkeme heyeti, duruşmaya saat 14.00'e kadar ara verdi. Ara sırasında basın açıklaması yapan Has Şekerler Madencilik Şirketi'nin sahibi tutuklu Saffet Uyar'ın avukatı Şeref Han, yargılama aşamasında sadece maden sahasının sahibi, işletme sahibi ile teknik nezaretçi ve maden mühendislerinin bulunduğunu, MİGEM yetkililerinin bilirkişi tarafından asıl sorumlu olmasına rağmen onların henüz yargılanmadığını ve yargılamanın tek taraflı yapıldığını belirtti. Han, MİGEM yetkililerinin, Has Şekerler Madenciliğe, eski ocakla ilgili her hangi bir uyarı ve bildirimde bulunmadığını öne sürdü.

20 BİN DOLARLIK SONDAJ MAKİNASI

Madenci ailelerine destek vermek için davaya müdahil olan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Caner Doruk, Ankara, Analya ve farklı illerden bir grup meslektaşlarıyla gelip, madenci ailelerine destek vermek istediklerini belirtti. 20 bin dolarlık 25 metrelik sondaj makinasının olmaması nedeniyle facianın yaşandığını öne süren Doruk, "Sondaj yapabilecek makineyi almayı, 18 işçinin canına tercih etmişler." dedi.

18 İŞÇİ BU YÜZDENMİ HAYATINI KAYBETTİ?

Durak, davanın duruşmasına verilen aradan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, İddianamenin 166 sayfadan oluştuğunu hatırlatan Durak, şöyle konuştu:

"Dosyanın özeti: 20 bin dolara 18 işçinin hayatı tercih edilmiştir. Ruhsat sahibi şirket bu parayı vermemek için... Sondaj yapabilecek makineyi almayı, 18 işçinin canına tercih etmişler. Dosyada gördüğümüz apaçık gerçek budur. Bu makineyi almak yerine işçiler kaderine terk edilmiş. Biz ve aileler bunu sindiremeyiz. İddianame taksir ve ihmal yönünde hazırlanmış. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Burada belirli kişiler üzerinden ihmal ve olası kastın söz konusu olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde dosyaya müdahale edeceğiz. Mağdur ailelerin yanındayız. Sanıkların en yüksek cezayı alabilmeleri bu ailelerin acısını bir nebze olsun dindirecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İşçi Avukatı: Ermenek'de 20 Bin Dolarlık Makine Olsaydı 18 İşçi Ölmezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ali Coşgun.: Emin olun o makina kendi çıkarları doğrultusuda kullanılacak ve işcilikten daha az maliyeti olan bir makina olsa idi hemen alırlardı ama söz konusu işci güvenliği veya işci ile ilgili bir maliyet getiren yük olduğu için es geçilir bunlar için insandan çok daha fazla para kazanıpta dünyevi rahatlığa daha fazla ereriz düşüncesi. 6 0 Yanıtla
  • 2121: 20.000 BİN DOLARLA AYAKKABI KUTUSUNA SIGAR ANCAK 1 1 Yanıtla
  • ...: 20 000 dolar bizim icin cerez parasinin %0,2 si falan oluyor. ama bizim bakanlarimizin rahati 18 işçinin hayatindan onemliymis demekki. eee 350bin liralik araba lüks mu yaa diyen bir cumhurbasbakanimiz var. ama devletin şanı için diyenler biraz dürüst olun. 0 1 Yanıtla

Advertisement