Eric Schmidt Hükümete Öneride Bulundu - Son Dakika
Ekonomi

Eric Schmidt Hükümete Öneride Bulundu

Eric Schmidt Hükümete Öneride Bulundu

Google Başkanı Eric Schmidt, Myanmar'da hükümetin iletişim altyapısının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için özel sektöre izin vermesi gerektiğini belirtti.

22.03.2013 09:33  Güncelleme: 10:02

Google Başkanı Eric Schmidt, Myanmar'da hükümetin iletişim altyapısının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için özel sektöre izin vermesi gerektiğini belirtti.

Başkent Yangon'daki bir üniversitede öğrencilerle biraraya gelen Schmidt, hükümetin siyasi otoritenin ülkedeki ifade özgürlüğünü destekleyerek kucaklaması konusunda teşviklerde bulundu.

İfade özgürlüğü ile rekabetin önemine değinen Schmidt, "Daha fazla iletişim, daha fazla konuşma... Siz eğer bir siyasi liderseniz, sizin düşüncelerinizin vatandaşlarınızın ne düşündüklerinden daha iyi olması gerek" dedi.

Schmidt, ülkede hükümetin sorunlu iletişim altyapısının iyileştirilmesi için özel sektöre izin vermesi gerektiğini vurgulayarak, bunun gerçekleştirilmesi halinde birkaç yıl içerisinde ülkede önemli telekomünikasyon şirketlerinin kurulacağını kaydetti.

İnternetin ülkede ekonomik ve politik alanda ilerlemeler sağlayabileceğini vurgulayan Schmidt, bu kapsamda Google'ın Myanmar'daki önceliğinin arama, çeviri ve haritacılık uygulamaları üzerinden bilgi erişimini geliştirmek olacağını ifade etti.

Schmidt, Myanmar'daki yetersiz altyapı ve yüksek fiyatlar nedeniyle ülkede yüzde 1'lik kesiminin internete erişim sağlayabildiğine ve yüzde 10'dan daha düşük bir oranın ise cep telefonuna sahip olduğuna dikkat çekti.

Google Başkanı Eric Schmidt'in Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein ile görüşeceği belirtiliyor.

Bu arada Google tarafından Myanmar için "www.google.com.mm" adresi altında yerel bir sayfa oluşturulmuştu.

Schmidt, ocak ayında ise dünyada en kısıtlayıcı internet politikalarından birine sahip Kuzey Kore'yi ziyaret etmişti. - YANGON

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Eric Schmidt Hükümete Öneride Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement