Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL'ye çıkarıldı - Son Dakika
Ekonomi

Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL'ye çıkarıldı

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaran kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakan Işıkhan, emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını açıklamıştı.

12.03.2024 00:21  Güncelleme: 00:25

Emeklilerin dört gözler beklediği yasa Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren kanunla birlikte emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkarıldı.

HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını söylemişti.

Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu yıl 10 Nisan tarihine denk gelecek. Emekliye bayram ikramiyelerinin ise bayramdan önceki hafta yani 1-9 Nisan tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaran yasa yürürlüğe girdi

KİMLER İKRAMİYE ALACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL\'ye çıkarıldı

Son Dakika Ekonomi Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL'ye çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • Merih Can Aris: Valla emekliler ile eğleniyorlar ne diyim müstahak onlara da 955 52 Yanıtla
  • Suat genç: Bu kadar beceriksizlik umursamazlık ve basitlik olmamalı. Zam yok falan bir yana yahu bari erken ödeyin Ramazan için evine az et alsın sebze meyve alsın. Bayrama 1 gün kala vereceğinize erken verseniz canınız mı çıkar? Bu ülkede 100 senedir SGK başına bir tane düzgün bakan gelmedi ona yanıyorum. Hele bu son ikisinin tipi ile konuşmasını görünce kafayı yememek elde değil üstelik ikisinin da adı Vedat! 312 24 Yanıtla
    TURGUT ÇELİK: Niye batıyorum sana vedat 4 28
  • Şevki Sünger: yehoooo zengin oldum :))) 272 19 Yanıtla
  • özcan Tekalti: Çok az 166 14 Yanıtla
  • Cihana Alp: Emekli büyüklerim kendinizi yaktinizda gencleride yanınızda götürdünüz 159 21 Yanıtla
    sevgi duran: )))))))))))))) 5 1
  • Cemal Hekim: Bu 3000TL şimdi beni bozmasın ALLAHIM ne büyük para çoluk çocuk memleketemi gitsem acaba yada tek başıma pavyonami neler neler yapılır diyecem ama:))))evin kapısından çıkamazsın bide bütçe imkanlarını zorlayarak verdik diyorlar hiç yapmada EMEKLİ olan bizlerlede dalga geçme 137 20 Yanıtla
    TURGUT ÇELİK: Cemal hekim sana o para bile fazla 25 41
  • Ercan Karatas: Seçimden sonra geri çekildi derler 132 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement