Egeli Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Londra Yolcusu - Son Dakika
Ekonomi

Egeli Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Londra Yolcusu

Egeli Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Londra Yolcusu

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 4 Ekim 2012 tarihinde 23 ihracatçı firmanın katılımı ile Londra'da "Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu"nu düzenliyor Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 4 Ekim 2012 tarihinde...

13.09.2012 11:53

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 4 Ekim 2012 tarihinde 23 ihracatçı firmanın katılımı ile Londra'da "Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu"nu düzenliyor Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 4 Ekim 2012 tarihinde 23 ihracatçı firmanın katılımı ile Londra'da "Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu" düzenliyor.

Türkiye'nin istihdam ve ihracatta lokomotifi hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü, İngiltere'ye ihracatını arttırmak için kolları sıvadı. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 4 Ekim 2012 tarihinde 23 ihracatçı firmanın katılımı ile Londra'da "Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu" düzenliyor. 2001 yılından bu yana düzenlenen, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılarının bu yıl sekizinci defa katılım sağlayacağı "Turkish Fashion Break" organizasyonu, Londra'da 3-6 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek.

İngiltere'nin önde gelen mağaza yetkilileriyle görüşmek için Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle "Sektörel Ticaret Heyeti" düzenlediklerini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, "Dünyanın altıncı büyük konfeksiyon ihracatçısı olan Türkiye'nin, İngiltere'ye yapılan yıllık yaklaşık 1,5 milyar dolarlık hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatını arttırmak, Türkiye'nin İngiltere pazarındaki konumunu güçlendirmek için Londra'ya gidiyoruz" dedi.

İngiltere'nin Türkiye için önemli bir dış pazar olduğuna dikkat çeken Kızılgüneşler, "İngiltere Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü için her zaman önemli bir pazar oldu. Modaya bakış açısı ve tüketim alışkanlığı anlamında da bakış açıları bizim üretim tarzımıza uygun. 2012'nin ilk 8 ayına baktığımızda, Türkiye genelinde İngiltere'ye yapılan konfeksiyon ihracatında yüzde 3.5'luk bir büyüme varken Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin, İngiltere'ye yaptığı ihracat rakamlarında 15.7 oranında artış olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Londra'da gerçekleşecek olan "Ticaret Heyeti Organizasyonu"na, örgü ve dokuma bay, bayan, çocuk dış giyim ürünleri sunacak 23 Türk firması ile katılacaklarını belirten Emre Kızılgüneşler, Türkiye'den organizasyona katılan 23 hazırgiyim ihracatçısı, organizasyon kapsamında Next Mağazaları, Arcadia Group, Ben Sherman, Albam Clothing, Burberry, Asos, BHS Womenswear, Debenhams Childrenswear, Dorothy Perkins, Evans, Fat Face, French Connection Group PLC, George, Harrods, Marks & Spencer, Monsoon, Moss Bros Group PLC, Mulberry, New Look, Oasis gibi alıcıların aralarında bulunduğu 40 civarında İngiltere'nin dev alıcılarının üst düzey yöneticileri ile ikili iş görüşmelerinde bir araya gelineceği bilgisini verdi. - İzmir

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Egeli Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Londra Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement