Olay Yerine Giden Bülent Eczacıbaşı'dan Düşen Helikopterle İlgili İlk Açıklama - Son Dakika
Ekonomi

Olay Yerine Giden Bülent Eczacıbaşı'dan Düşen Helikopterle İlgili İlk Açıklama

Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı, helikopter kazasıyla ilgili "Bir yöneticimiz ve Rus konuklarımız vardı. Bozüyük'e gidiyordu" açıklamasında bulundu.

10.03.2017 13:23  Güncelleme: 15:54

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Bülent Eczacıbaşı, helikopter kazasının meydana geldiği olay yerine giti ve açıklamalarda bulundu.

Eczacıbaşı yaptığı açıklamada, 'Helikopterde bir yöneticimiz vardı, ayrıca Rus konuklarımız vardı. Unisera fuarı nedeniyle kendilerini misafir etmiştik. 4 misafirimiz vardı. 2 de pilotumuz vardı. Sanırım Bozöyük'teki tesislerimize gidiyordu. Helikopter tam donanımlı bir helikopterdi' dedi.

İNTERNETTEN HELİKOPTER HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Eczacıbaşı Gurubu, düşen helikopterle ilgili internet sayfasında şu bilgileri veriyor:

"Eczacıbaşı Havacılık A.Ş. helikopter kiralama hizmeti veriyor. Kuruluşa ait Sikorsky S-76C++ model VIP helikopter, performansı, ileri teknolojisi ve güvenlik üstünlüğü ile hızlı, pratik ve güvenilir bir ulaşım alternatifi sunuyor. Sekiz kişilik yolcu kapasitesine sahip olan özel donanımlı helikopter, 500 km'lik bir mesafeye ortalama 250 km/saat hızla iki saatte ulaşabiliyor. Normal hava şartlarında Kanyon çıkışlı uçuşlarda, yaklaşık olarak Bodrum- Türkbükü 1 saat 50 dakika (250 mil), Ankara- Yenimahalle 1 saat 35 dakika (210 mil), İzmir- Alsancak 1 saat 20 dakika (185 mil) sürüyor. Deniz seviyesinde azami 287 km/saat hız yapabilen helikopter, yolcu ve yük dahil 1650 kg'a kadar taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. Helikopterin bagaj kapasitesi ise 1,08 m3."

KUĞU HAVACILIKTAN AÇIKLAMA

Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ Genel Müdürü Gürcan Mallı, İstanbul Büyükçekmece'deki helikopter kazasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Kuğu Havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopterimiz İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Eskişehir Bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20'de kalkış yapmıştır. Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan." ifadelerini kullandı.

Olay Yerine Giden Bülent Eczacıbaşı\'dan Düşen Helikopterle İlgili İlk Açıklama

Son Dakika Ekonomi Olay Yerine Giden Bülent Eczacıbaşı'dan Düşen Helikopterle İlgili İlk Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement