Dünyanın Halısını Üreten Royal Halı Halka Açılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Dünyanın Halısını Üreten Royal Halı Halka Açılıyor

Dünyanın Halısını Üreten Royal Halı Halka Açılıyor

Naksan Holding'e ait olan Royal Halı sermayesinin yüzde 25'ini halka arz ediyor.4,35-4,75 TL olarak belirlendi.

22.04.2013 14:47

Naksan Holding'e ait olan Royal Halı sermayesinin yüzde 25'ini halka arz ediyor. Halka arzda talep toplama tarihleri 24-25-26 Nisan, fiyat aralığı

4,35-4,75 TL olarak belirlendi. Ak Yatırım'ın konsorsiyum lideri olduğu halka arzda toplam 28 aracı kurum yer alıyor.

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Naksan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Royal Halı sermayesinin yüzde 25'ini halka arz ediyor. Şirket halka arz sonrası sermayesini 50 milyon TL'den 60 milyon TL'ye çıkartacak. Mevcut hisse satışı ile birlikte toplam 15 milyon adet pay halka arz edilecek. Halka arz fiyat aralığı 4,35-4,75 TL olarak belirlendi. Talep toplama ise 24-25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Halka arz basın toplantısında konuşan Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, uzun bir süredir çalıştıkları Royal Halı halka arz sürecinde artık sona yaklaştıklarını dile getirdi.

Ülke geneline yayılmış binden fazla bayi ile faaliyet gösteren ve bugüne kadar 30'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirmiş olan Royal Halı'nın, Naksan Holding'in halka açtığı ilk şirket olacağını vurgulayan Nakıboğlu, "Halka arz holdingin kurumsallaşması yolunda önemli bir adım. Grubun bundan sonraki halka arzları için önemli bir örnek teşkil edecek. Uzun bir süreden beri Türkiye'nin parlayan yıldızı Gaziantep'ten halka arz edilecek ilk üretim firması olmamız da bizlere ayrı bir sorumluluk yüklüyor" dedi.

Royal Halı'nın halı üretimi yanı sıra BCF iplik üretimi yapan dengeli bir iş modeline sahip olduğunu söyleyen Nakıboğlu, "Halıda iç piyasayı, BCF iplikte ise dış piyasaları hedefliyoruz. Halı satışlarımızın yüzde 80'ini yurtiçine, BCF iplik satışlarımızın ise yüzde 90'ını yurtdışına yapıyoruz. Operasyonel karlılığımız son iki yılda yüzde 20 civarında gerçekleşti" dedi.

Gaziantep'in makine halısı üretiminin Dünya'daki en büyük merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Nakıboğlu, Türkiye'nin genç ve büyüyen nüfusunun, yıllar itibariyle artan hane halkı tüketim harcamalarının ve son yıllarda hızla artan yeni konut ve kentsel dönüşüm projelerinin de etkisiyle, halı sektörünün ilerleyen yıllarda da hızla büyüyeceğini dile getirdi. Royal Halı'nın da bu dönemde sektörün öncü şirketlerinden biri olarak üzerine düşen görev ve sorumluluk bilinciyle hem müşterilerine hem de yatırımcılarına katma değer yaratan ürün ve hizmetler vermeye devam edeceğini açıkladı.

Ak Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci ise "Şirketin sermayesi 50 milyon TL'den 60 milyon TL'ye çıkarılıyor. Mevcut hisse satışı ile birlikte toplam 15.000.000 adet pay halka arz edilecek ve halka az oranı yüzde 25 olarak gerçekleşecek. Ek satış olması durumunda bu oran yüzde 28,75'e kadar yükselebilir. Birim hisse fiyat aralığı 4,35-4,75 TL, talep toplama tarihleri ise 24-25-26 Nisan. Halka arzın yüzde 20'si yurtdışına, kalanı yurtiçine tahsis edildi. Yurtiçi plasman için kurduğumuz konsorsiyum 28 aracı kurumdan oluşuyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dünyanın Halısını Üreten Royal Halı Halka Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement