Dünya, Türk suyunu sevdi - Son Dakika
Ekonomi

Dünya, Türk suyunu sevdi

Dünya, Türk suyunu sevdi

Dünya, Türk suyunu sevdi KÖLN

06.10.2013 13:04

Dünya, Türk suyunu sevdi - KÖLN

Dünya, Türk suyunu sevdi

- Hamidiye Kaynak Suları AŞ Genel Müdürü Kılıç:

"Türkiye su sektörünün 2013 yıl sonu ihracat rakamının 40 milyon doları bulmasını

bekliyoruz. Bunun yüzde 20'sini Hamidiye firması olarak yapmış olacağız"

- "Sektörün ihracatındaki artış geçen yıla göre yüzde 20, Hamidiye'nin ihracat artışı

yüzde 50"

- "Türkiye'nin en büyük, işlevsel, mimari olarak da anlamlı üretim tesisini

kurma hazırlığı içerisindeyiz"

- "Projemiz bitti, ekim-kasım aylarında ihaleyi başlatacağız. Tesisimiz 2015 1 Ocak'ta

faaliyete geçmiş olacak"

KÖLN (AA) - Abdurrahman Fatih Tekcan/ Cüneyt Karadağ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hamidiye Kaynak Suları AŞ Genel Müdürü Kenan Kılıç, "Türkiye su sektörünün 2013 yıl sonu ihracat rakamının 40 milyon doları bulmasını bekliyoruz. Bunun yüzde 20'sini Hamidiye firması olarak yapmış olacağız" dedi.

Köln'deki Anuga Gıda ve İçecek Fuarı'na katılan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamidiye Kaynak Suları'nın 112 yıllık bir kurum olduğunu, Sultan İkinci Abdülhamid tarafından kurulduğunu belirterek, bu anlamda firmalarının ülkedeki en eski firması, dünyanın ise en eski birkaç su firmasından biri olduğunu ifade etti.

Hamidiye suyunun tabii kaynaklarının, mineral yapısının herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Kılıç, uluslararası bütün sertifikalara sahip olduklarını, helal belgesi aldıklarını dile getirdi.

Hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda sektör olarak, belediye iştiraki olmaları nedeniyle su sektörüne öncülük yaptıklarını kaydeden Kılıç, şöyle devam etti:

"2005 yılında tek ülke ile ihracata başladık. Bugün 6 kıtadaki 42 ülkeye ihracat yapar hale geldi sektör. Bizden sonra diğer su firmalarımızın da bu işe yoğunlaşmaları için onlara yardımcı olduk. Amacımız ülke olarak hedefe ulaşmak. Türkiye su sektörünün 2013 yıl sonu ihracat rakamının 40 milyon doları bulmasını bekliyoruz. Bunun yüzde 20'sini Hamidiye firması olarak yapmış olacağız. Sektörün ihracatındaki artış geçen yıla göre yüzde 20, Hamidiye'nin ihracat artışı yüzde 50. Dolayısıyla agresif ve radikal bir büyüme içerisindeyiz. Bunu önemsiyoruz. Bu rakamlar bizim açımızdan küçük ancak 2005 yılında ihracat sıfırdı, bugün 40 milyon dolara geldik."

2023 hedeflerini belirlediklerine dikkati çeken Kılıç, "2023 yılı için Türkiye su sektörünün ihracatına 300 milyon dolarlık bir hedef koyduk. Bunun da yine yüzde 20'sini Hamiye olarak biz yapmak istiyoruz" diye konuştu.

- Türkiye'nin en büyük su tesisi kuruluyor

Hamidiye Kaynak Suları AŞ'nin 4 dolum hattı olduğunu 270 personlin istihdam edildiğini dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni bir proje bitirdik. Yalnız Türkiye'nin en büyük, işlevsel, mimari olarak da anlamlı üretim tesisini kurma hazırlığı içerisindeyiz. Projemiz bitti, ekim-kasım aylarında ihaleyi başlatacağız.

Tesis için Osmanlı özellikli bir mimari tercih ettik. Tesisin içerisinde bir müze düşünüyoruz, suyun serüveni... Hamiye çeşmeleri, Abdülhamid'in oraya verdiği katkılar... İnsanlar özellikle talebeler o zaman farklı bir atmosferde gelecekler. Su bilincini aşılamayı, su kültürünün bilinmesini, ecdadımızın bu konuya ne kadar hayati bir önem verdiğini bizzat yerinde göstermek istiyoruz. Tesisimiz 2015 1 Ocak'ta faaliyete geçmiş olacak."

Muhabir: Abdurrahman Fatih Tekcan

Yayınlayan: Affan Eren Kulunyar

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dünya, Türk suyunu sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement