Dünya Rüzgar Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Rüzgar Günü Etkinlikleri

Dünya Rüzgar Günü Etkinlikleri

Etkinlikler kapsamında "Türkiye'de Rüzgar" konulu fotoğraf ve resim sergisi açıldı.

14.06.2013 20:52

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından, 15 Haziran Dünya Rüzgar Günü etkinlikleri kapsamında "Türkiye'de Rüzgar" konulu fotoğraf ve resim sergisi açıldı.

Fotoğraf ile ilk ve orta dereceli okullar arasındaki resim yarışması çerçevesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Sergi Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, törende yaptığı konuşmada, yarışmanın, enerji sektörüne yönelik farkındalık yaratma ve temiz enerji kullanımının yaygınlaşması konusunda katkıda bulunacağını söyledi.

Enerjiyi verimli kullanma ve tasarruf konularına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, ihtiyacı karşıladıktan tüm kaynakların israfından kaçınılmasının önemine dikkati çekti. Yıldız, bunun bir kültür olarak aileye ve topluma yerleşmesi gerektiğini belirtti.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş da çocukların resim ve sanat yoluyla enerjiyle ilgilenmesinin çok önemli bir farkındalık yaratacağını ve hızlı bir bilinçlenmeyi sağlayacağını söyledi.

Türkiye'de 2006 yılına kadar rüzgar enerjisinden elektrik üreten 19 megavatlık iki tesis olduğuna işaret eden Köktaş, henüz çok yeni olan bu alanın çocuklar tarafından bu kadar hızlı bir şekilde algılanmasından mutlu olduklarını dile getirdi.

TÜREB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven ise yarışmayla rüzgar enerjisi sektörüne ilgi çekmeyi ve Türkiye'nin rüzgar potansiyelini ekonomiye daha fazla kazandırmayı amaçladıklarını aktardı.

Yarışmaya 175 fotoğraf sanatçısının 611 eserle katıldığına değinen Ataseven, resim kategorisinde ise 300 okuldan 350 resim arasında değerlendirme yapıldığını kaydetti.

Yarışmayı destekleyen Özgül Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül de halka açık her türlü organizasyonun desteklenmesi gerektiğini, içinde öğrencilerin de yer aldığı böyle bir yarışmaya katkı vermekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Törenin ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dünya Rüzgar Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement