Dünya Borsalarında Warren Buffett Bayramı - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Borsalarında Warren Buffett Bayramı

Dünya Borsalarında Warren Buffett Bayramı

ABD'de Dün Peş Peşe Gelen Olumlu Haberler, Uluslararası Piyasaların Yüzünü Güldürdü.

13.02.2008 05:17

ABD’de dün peş peşe gelen olumlu haberler, uluslararası piyasaların yüzünü güldürdü.

ABD’li milyarder yatırımcı Warren Buffett’ın zordaki monoline (bono borç senedi çıkartan kurumları sigortalayan kurumlar) şirketlerin tahvil portföylerini satın alma teklifi, piyasalara bahar sevinci yaşattı. Bunun yanı sıra ABD’de Citigroup ile 5 bankanın zordaki mortgage müşterilerini rahatlatmaya yönelik plan hazırlandığı haberi piyasaları memnun etti. Plana göre, hacizler 30 gün süreyle dondurulacak ve ev sahiplerinin yeni bir ödeme planına geçmelerinin yolları aranacak. Bu iki haber piyasalarda doping etkisi yaptı. Avrupa borsalarında ise yüzde 3’e varan artışlar yaşandı.

İMKB’DE ARTIŞ YÜZDE 5’İ GEÇTİ: İMKB Ulusal 100 Endeks’i de güne yükselişle başladı. Endeks gün içinde yüzde 5’in üzerinde değer artışıyla 43 bin puanı aştı. Gün sonunda yüzde 5.31 oranında değer artışı yakalayan endeks, 43.539 puandan kapandı. Dolar ise dün satışlarla 1.21 YTL’ye geriledi. Serbest piyasada ise kapanış 1.2110 YTL’den gerçekleşti.

800 milyar dolarlık tahvil tek kalemde çözülür

DÜNYANIN üçüncü zengini olan ünlü yatırımcı Warren Buffett, sorunlu tahvil sigortacılarına yardım etmek için belediyeye ait tahvillere 800 milyar dolara kadar ikinci derecede reasürans teklif etti. CNBC televizyonuna demeç veren Buffett, sahibi olduğu Berkshire Hathaway şirketinin tahvil sigortacıları Ambac Financial Gorup, MBIA ve FGIC’yi yeniden sigortalamak için teklif yaptığını söyledi. Buffett, bazı sigorta şirketlerinin teklifini reddettiğini, diğerlerinden de cevap beklediklerini kaydetti. Buffett, "Bir kalem vuruşuyla bu tahvil sigortaları sorunu çözülebilirdi. Teklifimiz belediye bonolarını ön plana çıkardı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Dünya Borsalarında Warren Buffett Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement