Ünlü banka dolar tahminini yükseltti - Son Dakika
Ekonomi

Ünlü banka dolar tahminini yükseltti

HSBC stratejistlerinin 6 Mart tarihli raporlarında dolar tahmini 33'ten 36 TL'ye çıkarıldı. Dolar şu sıralar 31,84 TL seviyesinden işlem görüyor.

07.03.2024 09:11  Güncelleme: 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21 Şubat'ta 31 TL'yle tarihi zirvesini gören dolar son günlerde yine yükselişe geçerken dolar tahminleri de değişmeye başladı. HSBC raporunda önce 2024 yılı için 33 TL olarak belirlenen dolar tahmini 36 TL'ye çıkarıldı.

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU DOLAR BEKLENTİSİ 40 TL

Şubat ayında yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu için dolar beklentisi 40,0212 olurken 12 ay sonrası için dolar beklentisi ise 41,1543 TL'ye yükselmişti. Anket sonuçlarının açıklanmasından kısa süre sonra 31 TL ile yeni rekorunu gören doların ateşi bir türlü düşmedi.

HSBC DOLAR TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Doların yeniden aşırı değerlenmesiyle Türkiye'deki dolar kuruyla ilgili tahminler değişmeye başladı. HSBC stratejistlerinin 6 Mart tarihli raporlarında 2024 yılı için dolar tahmini 33 TL'den 36 TL'ye çıkarıldı.

Bankanın raporunda "Son dönemde TL'deki değer kaybı beklediğimizden daha hızlı oldu. Dövizle ilgili makro değişkenlerin çoğu bu yılın başından bu yana çok fazla değişmedi. Ancak enflasyon daha yüksek seyretti ve Merkez Bankası TL'nin nominal değer kaybına beklediğimizden daha fazla izin verdi." ifadeleri yer aldı.

KAPALIÇARŞI'DA DOLAR

Dolar 31,84 TL'ye kadar çıkarken Kapalıçarşı'daki fiyatların bundan daha yüksek olduğu görülüyor. İstanbul Kuyumcular Odası'nın İKO fiyat uygulamasında Kapalıçarşı'da dolar satış fiyatı ise 32.60 TL seviyesinde görüldü.

Ünlü banka dolar tahminini yükseltti

Son Dakika Ekonomi Ünlü banka dolar tahminini yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement