Merkez'in faiz kararı öncesi dolar ne kadar? - Son Dakika
Ekonomi

Merkez'in faiz kararı öncesi dolar ne kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 31,0350 seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksi ise düşüş eğilimini üst üste üçüncü işlem gününe taşıyor. Fed'in faiz indirimlerine dair belirsizlikler varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor. TCMB'nin politika faizini sabit bırakması bekleniyor.

22.02.2024 10:47  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolar, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 31,0350 TL seviyesinden işlem görüyor. Dün 30,90-31,20 bandında hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 31,0043'ten tamamlamıştı. Saat 10.30 itibarıyla euro da 33,6670 TL'den, sterlin ise 39,2970 TL'den satılıyor.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına dair belirsizliklerin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirterek, dün yayımlanan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının, yetkililerin para politikasını hızlı gevşetme konusunda endişelerini gösterdiğini söyledi.

Tutanaklarda, Fed yetkililerinin, enflasyonun düşürülmesinde daha fazla ilerleme kaydedilmesinin beklenenden daha uzun sürebileceği ihtimaline ağırlık verdiği bildirildi. Tutanaklar sonrası, para piyasalarında Fed'in martta faizi sabit bırakacağına dair beklentide değişiklik olmazken, bankanın mayısta faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 29, haziranda başlama ihtimali de 70 ile fiyatlanıyor.

Yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikası kararlarına çevrilirken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tümü, Merkez Bankası'nın politika faizini sabit bırakmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 36,25 şeklinde.

Bugün yurt içinde TCMB'nin faiz kararının yanı sıra haftalık para ve banka istatistikleri, dünya genelinde ise öncü imalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuru verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 103 ve 102 puan seviyelerinin destek, 105 ve 106 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Merkez\'in faiz kararı öncesi dolar ne kadar?
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Merkez'in faiz kararı öncesi dolar ne kadar? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Serkan Basar: bunu bilmiyorum ama bildiğim geçen sene bu gün 18 876 olduğunu çok iyi biliyorum 13 1 Yanıtla

Advertisement