Diyarbakır, Japonya'da Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika
Ekonomi

Diyarbakır, Japonya'da Büyük Beğeni Topladı

Diyarbakır, Japonya\'da Büyük Beğeni Topladı

Diyarbakır, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen Japonya JATA Turizm Fuarı'nda büyük ilgi gördü.

29.09.2014 15:01

Diyarbakır, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen Japonya JATA Turizm Fuarı'nda büyük ilgi gördü. 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşen fuara katılan Diyarbakır heyeti, UNESCO Dünya Kültür Mirası Adaylığına vurgu yaparak, Japon turistleri Güneydoğu Anadolu ve özelde Diyarbakır turu gerçekleştirmeye davet etti.

Yunus Emre Kültür Merkezinde Japonlar'a Diyarbakır Gecesi

Fuar öncesinde ön tanıtım çalışmaları gerçekleştirmek için başta Japon tur operatörleri temsilcileri, Japon arkeologları ve sanat tarihçileri ve bilim insanlarına yönelik bir tanıtım gecesi düzenlendi. Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç'in himayelerinde gerçekleştirilen geceye, Japonlar yoğun ilgi gösterdi. Gecede bir konuşma yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran "Medeniyetler mirası ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi Adayı Diyarbakır'ın güzelliklerini sizlerle paylaşmak için buradayız. Uygarlık tarihi ve dinler tarihi yönüyle çok köklü bir tarihe sahip olan Diyarbakır, sadece bu köklü tarihiyle değil, aynı zamanda yemekleri, halk kültürü ve gelenekleriyle de Japon dostlarımız tarafından keşfedilmeyi beklemektedir" diye konuştu.

Japonca Diyarbakır tanıtım filminin gösterildiği, Diyarbakır'a özel hediyelik ürünlerin dağıtıldığı ve Diyarbakır yemeklerinin misafirlere ikram edildiği tanıtım gecesi, Japon misafirlerden tam not aldı. Gecede ayrıca Diyarbakır mimarisi, kale ve surları, Hevsel Bahçeleri ve arkeolojik alanlarla ilgili resim sergisi de gerçekleştirildi.

Turizm Fuarı'nda seyahat acenteleriyle görüşmeler gerçekleştirildi

2014 yılı Nisan ayında Diyarbakır Valiliği'nin daveti üzerine Japon seyahat acenteleri Diyarbakır merkezli olmak üzere Şanlıurfa ve Mardin illerine bir inceleme ziyareti gerçekleştirmiş ve ziyaretten memnun olarak ayrılmışlardı. Bölgeye ziyaret gerçekleştiren Japon seyahat acenteleriyle bu sefer Tokyo'da bir araya gelen Diyarbakır heyeti Japon tur planlamacılarından 2015 tur programları üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. Japan Travel Bureo, Club Tourism, Global Tourism ve World Air yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa ve Mardin'in planlamalara alındığı ve önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla sayıda Japon ziyaretçinin bölgeye geleceği öğrenildi.

Ekim Ayında Japonya'dan Yeni Bir Heyetin Diyarbakır'ı Ziyaret Etmesi Konusunda Görüş Birliğine Varıldı

Japonya'dan gelecek turist kafilelerinin planlamasını hızlandırmak ve ikinci bir tanıtım çalışması yapmak üzere Japon medya kuruluşlarının da içinde yer alacağı ikinci bir heyet Diyarbakır'a ziyarette bulunacak. İlin tanıtımına büyük katkı yapması beklenen ziyaretin Japon medya ayağının oluşmasında önemli olduğu öğrenildi.

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Sayesinde Diyarbakır'ın Tanıtımı Adına Çok Mesafe Alındı

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Diyarbakır Valiliği'nin koordinasyonunda Karacadağ Kalkınma Ajansı'yla işbirliği içerisinde yürütülen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı'nın şehrin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı verdiği öğrenildi. İzmir Enternasyonel Fuarındaki başarılı tanıtım çalışmasından sonra Japonya Turizm Fuarı'ndan da somut çıktılarla geri dönülmesi projenin uygulama başarısını göstermesi açısından da büyük önem taşıyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Diyarbakır, Japonya'da Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement