Dış Ticaret Verileri - Son Dakika
Ekonomi

Dış Ticaret Verileri

Dış Ticaret Verileri

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Doğan, "Oluşan bu yeni rakamlar bir süredir dile getirilen politika faiz koridorunun alt bandında indirim olasılığını artırmış" dedi.

30.11.2012 11:02  Güncelleme: 11:16

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, "Oluşan bu yeni rakamlar bir süredir dile getirilen politika faizi indirimi ya da faiz koridorunun alt bandında indirim olasılığını artırmış durumda" dedi.

TÜİK tarafından açıklanan dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Doğan, dış ticaret açığındaki iyileşmenin ekim ayında da devam ettiğini belirterek, piyasa beklentisi 8 milyar dolar civarında iken açıklanan rakam 5,51 milyar dolarda kaldığını belirtti.

İhracatta başı son dönemlerde sıkça konuşulan kıymetli taşlar ve madenler kalemi çekse de dış ticaret açığındaki bu düşüşün daha çok ithalat kaleminden kaynaklandığının görüldüğünü söyleyen Doğan, "Önceki yıl ekim ayında 19,84 milyar dolar ithalat bu yıl ekim ayında 18,8 milyar dolara gerilemiş durumda. Dış ticaret açığındaki bu azalış cari işlemler rakamlarına da yansıyacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu rakamla birlikte yıl sonu cari açık hedefinin çok altında bir rakama ulaşılacağını tahmin etmenin zor olmadığını belirten Doğan, şunları kaydetti:

"MB'nin son beklenti anketinde cari açık tahmini 58 milyar dolar civarında çıkmıştı. Bu rakamın ardından beklentilerin 55-56 milyar dolar aralığına çekilmesi muhtemel. Oluşan bu yeni rakamlar bir süredir dile getirilen politika faizi indirimi ya da faiz koridorunun alt bandından indirim olasılığını arttırmış durumda. Her ne kadar MB'nin bu konuda eli daha da rahatlamış olsa da, biz MB'nin bu adımı yılın ilk çeyreği içinde atacağını düşünüyoruz."

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dış Ticaret Verileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement