Denizbank Tarım Şenliği Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Denizbank Tarım Şenliği Başlıyor

Denizbank Tarım Şenliği Başlıyor

Denizbank, Sayıları 180 Bini Aşan Çiftçi Müşterilerine Teşekkürünü Sunmak Üzere, Yurt Çapında 'Tarım Şenliği' Projesini Hayata Geçiriyor.

14.05.2008 15:31

DenizBank, sayıları 180 bini aşan çiftçi müşterilerine teşekkürünü sunmak üzere, yurt çapında 'Tarım Şenliği' projesini hayata geçiriyor.

Denizbank'tan yapılan açıklamaya göre, 15 Mayıs-30 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek şenlik; 65 il, 813 ilçe ve ülkemizde bulunan 36 bin 669 köyün yaklaşık yüzde 86'sını kapsayacak. 'DenizBank Tarım Şenliği'nde sosyal aktivitelerden, konserlere, çiftçilere yönelik eğitim seminerlerinden köylerde düzenlenecek tarım sohbet toplantılarına, hediye çekilişlerinden avantajlı alışveriş kampanyalarına kadar çeşitli faaliyetler yer alacak.

Tarım Şenliği çerçevesinde Türkiye Eğitim Derneği (TED) ile özel bir işbirliğine imza atan DenizBank, üreticiye yönelik bir sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirecek. Bu proje ile şenlik kapsamındaki köylerde yaşayan ve maddi imkanı olmayan çiftçi ailelerinin başarılı çocuklarına TED işbirliğinde tam eğitim bursu sağlanacak. Ayrıca, ziyaret edilecek köylerde ihtiyacı olan okullara bilgisayar bağışı yapılacak.

DenizBank'ın 270 kişilik saha ekibiyle ziyaret edeceği köylerde düzenlenecek 111 toplantı ile 4 bin 500 üreticiye budama teknikleri, gübre kullanımı, hayvan sağlığı, seracılık, sulama, süt sağım teknikleri, zararlılarla mücadele, toprak analizi gibi başlıklarda uzman eğitmenler tarafından Üreticinin tarlasında, işletmesinde, ahırında uygulamalı eğitimler verilecek. Bu kapsamda bin üretici için toprak analizi yapılacak, bin 200 üreticinin işletmesinde 2 bin hayvan küpeleme işlemi gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek olan bilgilendirme toplantıları ile 6 bin 500 üreticiye ekonomi, kuraklık, küresel ısınma, verimlilik ve AB süreçleri hakkında bilgiler içeren teorik eğitim olanağı sunulacak. Yine şenlik kapsamında 3 bin 500 üretici için sağlık taraması etkinliği gerçekleştirilecek. Göz taraması, tansiyon ölçme, kolesterol ve şeker ölçümü gibi tetkikler ile üreticiye katkı sağlamaya çalışılacak.

Şenlik boyunca 150 bin üreticiye 300 milyon YTL finansman desteği sağlamayı hedefleyen DenizBank; gerçekleştireceği ziyaretler, toplantılar, eğitimler ve sosyal aktivitelerle Şenlik boyunca tam 3 milyon üreticiye ulaşacak.

DenizBank ayrıca şenlik boyunca tüm üreticilere SMS ile cep telefonundan Üretici Kart başvurusu yapma imkanı sunacak.

8 ilde gerçekleşecek Şenlik konserlerinde Savaş Karakaş sunuculuğunda ünlü sanatçı Seda Sayan sahne alacak. Kırklareli/ Lüleburgaz, Bursa, Konya, Kayseri, Manisa, Samsun, Adana ve Şanlıurfa'da yapılacak konserler öncesinde ise konser alanında tarım sektörüne destek veren tedarikçi ve üretici firmalar açacakları standlar ile ürün ve hizmetlerinin tanıtımını gerçekleştirecekler. Şenlik süresince 650 pazar yeri de DenizBank saha ekipleri tarafından birebir ziyaret edilecek, çocuklara yönelik tiyatro gösterileri gerçekleştirilecek, üreticilerle bir araya gelinecek.

"DenizBank Tarım Şenliği" hediye çekilişlerinde, arazi aracından traktöre, plazma TV'den akaryakıt çekine kadar üreticinin yaşamını kolaylaştıracak toplam 333 adet hediye verilecek.

"DenizBank Tarım Şenliği" projesinin tanıtım toplantısında konuşan DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Mutlu bir tesadüfle, 'Dünya Çiftçiler Günü' olan 14 Mayıs tarihli bu toplantımızda, Türkiye'nin tarım sektörüne yönelik ilk ve en kapsamlı projesi olan DenizBank Tarım Şenliği'ni sizlere sunuyor olmaktan gurur duyuyorum. DenizBank olarak, son yıllarda ihmal edilmiş bu sektöre yaptığımız büyük yatırımlar ve üreticimize tanıdığımız olanaklarla, özel sektör bankaları arasında, tarım kredilerinde sektörün şampiyonu olduk. Bize duydukları güvenle DenizBank'ı bu önemli konuma taşıyan binlerce üreticimize teşekkürlerimizi sunuyorum. İşte Tarım Şenliği projesi de bu teşekkürümüzün somut bir ifadesidir" dedi.

Ateş sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 5 yılda tarım sektöründe kredili üretici sayımızı 120 kat artırarak 180 binin üzerine çıkardık. Bu sektöre tahsis ettiğimiz kredi tutarını da yine 5 yılda 111 kat artırarak 1.milyar YTL'yi aştık. Hedefimiz 2008 yılı sonunda 330 bin kredili üretici sayısına ulaşarak, toplamda 1,5 milyar YTL'lik kredi tahsis etmek. 15. Kuruluş yıldönümümüzü kutlayacağımız 2012 yılında ise, her dört çiftçiden birinin DenizBank'lı olmasını hedefliyoruz. Tarım Şenliği projesinin bu büyük hedeflerimize ulaşmada önemli bir kilometre taşı teşkil edeceğine yürekten inanıyorum. Yerel ekonomilere kayda değer bir dinamizm kazandıracağını öngördüğümüz projenin taşıdığı sosyal sorumluluk boyutuyla da, sadece ekonomik yaşama değil üreticimizin yaşam kalitesine de değer katacağını umut ediyorum. DenizBank Tarım Şenliği'nin başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." (CY-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Denizbank Tarım Şenliği Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement