Online Alışveriş Platformundan Akıllara Zarar Ciro Hedefi - Son Dakika
Ekonomi

Online Alışveriş Platformundan Akıllara Zarar Ciro Hedefi

Online Alışveriş Platformundan Akıllara Zarar Ciro Hedefi

Sabancı Grubu'nun online alışveriş platformu Kliksa, 5 yılda 240 milyon TL'lik yatırım yapacak. 2014'te 250 milyon tl ciro elde eden şirketin bu yıl hedefi 400 milyon tl.

13.02.2015 16:20  Güncelleme: 16:28

Sabancı Topluluğu'nun online alışveriş platformu Kliksa, önümüzdeki 5 yılda 240 milyon TL yatırım yapmaya hazırlanıyor. 2014 sonuçlarını, 2015 ve gelecek dönem planlarını düzenlenen basın toplantısında paylaşan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Kliksa'nın bir atılım yılı olarak geçirdiği 2014'ten sonra 2015'in e-ticaret sektörünün yörüngesini değiştirme yılı olacağını söyledi.

YOLUN BAŞINDAYIZ

Sabancı Topluluğu'nun diğer sektörlerdeki gibi e-ticarette de iddialı olduğunu ifade eden Dinçer, "Yolun başındayız. Genç bir şirketiz. 2014 yılı bizim için atılım yılı oldu. Önümüzdeki 5 yıl boyunca güçlü bir yatırım yapacağız. Bu yatırım markamızın güvenirliğine, müşteri memnuniyetinin yükseltilmesine ve aynı zamanda dijital altyapıya harcanacak. Yaptığımız yatırımla pastayı büyüteceğiz. Sabancı Topluluğu faaliyet gösterdiği her sektörde büyümeyi hedefler. Ancak büyüme derken istikrarlı, verimli ve sürdürülebilir bir büyüme. Sabancı şirketleri sadece büyüme değil, bulunduğu sektöre en fazla değeri kazandırmayı hedefler. Kliksa da doğru adımlarla ve 'Sağlıklı Büyüme' hedefiyle, sektörü de büyütmeyi amaçlıyor" dedi.

400 MİLYON TL

Geçtiğimiz yıl e-ticaret sektörünün yüzde 20-25, Kliksa'nın ise sektörün 3 katı kadar büyüdüğünü ifade eden Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, 2014 yılında 250 milyon TL ciro elde ettiklerini söyledi. Yüzde 85'lik pay ile en fazla elektronik ürünlerin satıldığını söyleyen Safkan, Kliksa'nın bu yılki ciro hedefinin 400 milyon TL olarak açıkladı. Perakende sektörünün 1.5-2 katı büyüyen elektronik perakende sektörünün penetrasyon oranı henüz daha düşük olduğunu belirten Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, sektörün büyümek için daha geniş bir alana sahip olduğunu belirtti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Online Alışveriş Platformundan Akıllara Zarar Ciro Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Nursal koraltan : Dünya ticareti artık böyle şekilleniyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement