Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nda 638 projeye ilişkin anlaşmalar imzalandı - Son Dakika
Ekonomi

Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nda 638 projeye ilişkin anlaşmalar imzalandı

Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı\'nda 638 projeye ilişkin anlaşmalar imzalandı

Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenen 23. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı (CIFIT) sırasında 638 projeye ilişkin anlaşmalar imzalandı. Anlaşmalar, 484,57 milyar yuanlık yatırımı öngörüyor ve son beş yılın en yüksek seviyesine ulaşıyor. Fuar, dijital ekonomi, akıllı üretim, yeşil ve düşük karbonlu kalkınma ile kırsal alanların yeniden canlandırılması gibi konulara odaklandı.

12.09.2023 12:17  Güncelleme: 12:18

XİAMEN, 12 Eylül (Xinhua) -- Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde Pazartesi günü sona eren 23. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı (CIFIT) sırasında 638 projeye ilişkin anlaşmalar imzalandı.

Pazartesi günü açıklanan ilk verilere göre anlaşmalar 484,57 milyar yuan (yaklaşık 66,42 milyar ABD doları) tutarında yatırım öngörüyor. Bu rakam son beş yılın en yüksek seviyesine işaret ediyor.

"Açık ve Entegre: Yüksek Kaliteli Kalkınmanın Anahtarı" temalı dört günlük etkinlik kapsamında forumlar, seminerler, sergiler ve iş eşleştirme oturumları gibi bir dizi faaliyet gerçekleştirildi.

Bu yılki etkinlikte özellikle dijital ekonomi, akıllı üretim, yeşil ve düşük karbonlu kalkınma ile kırsal alanların yeniden canlandırılması konularına odaklanıldı.

Fuardaki sergilere dünyanın dört bir yanından 1.000'i aşkın kuruluş ve işletme katıldı.

İlk olarak 1997 yılında düzenlenen CIFIT, ikili yatırımların artırılması ve küresel kalkınmanın kolaylaştırılmasına yönelik önemli bir platform haline gelmiş durumda.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nda 638 projeye ilişkin anlaşmalar imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement