Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde yeni bir demiryolu-denizyolu taşımacılık rotası açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde yeni bir demiryolu-denizyolu taşımacılık rotası açıldı

Çin\'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde yeni bir demiryolu-denizyolu taşımacılık rotası açıldı

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde bulunan bir yük treni, 300 ton magnezyum klorür taşıyarak Çin'in kuzeyindeki Tianjin Limanı'na doğru yola çıktı. Bu sefer ile eyaletin Doğu Asya uluslararası demiryolu-denizyolu intermodal taşımacılık rotası açılmış oldu. Toplam 15 adet 40 feet'lik konteyner taşıyan bu tren, önce demiryolu taşımacılığı ile Tianjin Limanı'na ulaşacak ve ardından konteynerler deniz yolu ile Güney Kore'deki Kunsan Limanı'na taşınacak. Yeni tren güzergahının açılması, Çin'in kuzeybatısındaki ithalat ve ihracat işletmelerinin yurtdışı pazarlarla hızlı ve uygun bir uluslararası lojistik kanal kurduğunu gösteriyor.

18.06.2023 12:44
Çin'in Gansu Eyaleti, Güney Kore'ye Demiryolu-Deniz Taşımacılığı Hizmeti Başlatıyor

Çin'in kuzeyindeki Tianjin kentinde bulunan Tianjin Limanı'nda seyir halindeki bir konteyner gemisinin havadan çekilmiş fotoğrafı, 7 Nisan 2023. (Fotoğraf: Han Xilong/Xinhua)

LANZHOU, 18 Haziran (Xinhua) -- 300 ton magnezyum klorür taşıyan bir yük treni, Perşembe günü Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Wuwei şehrindeki bir istasyondan Çin'in kuzeyindeki Tianjin Limanı'na doğru yola çıktı. Yüklerin bir sonraki adresi deniz yolu ile Güney Kore olacak.

Bu sefer ile eyaletin Doğu Asya uluslararası demiryolu-denizyolu intermodal taşımacılık rotası açılmış oldu.

Toplam 15 adet 40 feet'lik konteyner taşıyan bu tren, önce demiryolu taşımacılığı ile Tianjin Limanı'na ulaşacak ve ardından konteynerler deniz yolu ile Güney Kore'deki Kunsan Limanı'na taşınacak.

Yeni tren güzergahının açılması, Çin'in kuzeybatısındaki ithalat ve ihracat işletmelerinin yurtdışı pazarlarla hızlı ve uygun bir uluslararası lojistik kanal kurduğunu gösteriyor. Çin Demiryolları Lanzhou Grubu Limited Şirketi'nin Lanzhou yük ulaştırma merkezi kaynaklarına göre, Çin'in batı bölgesinin dışa açılımını teşvik etmek ve Kuşak ve Yol boyunca ülkelerin ekonomik ve ticari alışverişlerini artırmak büyük önem taşıyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde yeni bir demiryolu-denizyolu taşımacılık rotası açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement