Çin'in ARJ21 yolcu uçağı 10 milyonuncu yolcusunu taşıdı - Son Dakika
Ekonomi

Çin'in ARJ21 yolcu uçağı 10 milyonuncu yolcusunu taşıdı

Çin\'in ARJ21 yolcu uçağı 10 milyonuncu yolcusunu taşıdı

Çin'de yerli olarak geliştirilen ARJ21 model yolcu uçağı, Cuma günü 10 milyonuncu yolcusunu taşıyarak ticari yolculuğunda büyük bir adım daha kaydetti. ARJ21'in geliştiricisi COMAC, yolcunun Çin Güney Havayolları'nın Guangzhou'dan Jieyang'a giden uçağında seyahat ettiğini belirtti. COMAC, yolcu uçağının Haziran 2016'da ticari hizmete girmesinden bu yana 117 uçağın teslim edildiğini ve yurtiçi ve yurtdışındaki 400'den fazla uçuş rotasında faaliyet gösterdiğini kaydetti. Ayrıca geçtiğimiz ay ARJ21 yolcu uçaklarından dönüştürülen ilk iki hava kargo uçağı teslim edilerek yolcu uçağının dönüşüm programında önemli bir başarıya imza atıldı.

25.11.2023 13:15

SHANGHAİ, 25 Kasım (Xinhua) -- Çin'de yerli olarak geliştirilen ARJ21 model yolcu uçağı, Cuma günü 10 milyonuncu yolcusunu taşıyarak ticari yolculuğunda büyük bir adım daha kaydetti.

ARJ21'in geliştiricisi Çin Ticari Uçak Ltd. Şirketi (COMAC), yolcunun Çin Güney Havayolları'nın Guangzhou'dan Jieyang'a giden uçağında seyahat ettiğini belirtti.

COMAC, yolcu uçağının Haziran 2016'da ticari hizmete girmesinden bu yana 117 uçağın teslim edildiğini ve yurtiçi ve yurtdışındaki 400'den fazla uçuş rotasında faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Ayrıca geçtiğimiz ay ARJ21 yolcu uçaklarından dönüştürülen ilk iki hava kargo uçağı teslim edilerek yolcu uçağının dönüşüm programında önemli bir başarıya imza atıldı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Çin'in ARJ21 yolcu uçağı 10 milyonuncu yolcusunu taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement