Çin Ekonomisi 2023'ün İkinci Yarısında Güven Veriyor - Son Dakika
Ekonomi

Çin Ekonomisi 2023'ün İkinci Yarısında Güven Veriyor

Çin Ekonomisi Yuvarlak Masası programına katılan konuk konuşmacılar, Çin ekonomisine 2023'ün ikinci yarısında tam olarak güvendiklerini ifade etti. Konuşmacılar, Çin ekonomisinin direnç, potansiyel ve canlılık sayesinde toparlanacağını ve uzun vadeli büyümeyi sürdüreceğini belirtti. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Kıdemli Yetkilisi Li Huı, Çin ekonomisinin güçlü temellerinin değişmeden kaldığını ve ikinci yarıda elverişli koşullarla destekleneceğini söyledi. Ulusal İstatistik Bürosu Sözcüsü Fu Linghuı ise tüketici harcamalarının ekonomiyi yönlendirmede önemli bir rol oynayacağını ve istihdam ve gelir artışının tüketicilerin harcama güvenini artıracağını ifade etti.

21.07.2023 09:33

Çin Ekonomisi Yuvarlak Masası programına katılan konuk konuşmacılar, Çin ekonomisine 2023'ün ikinci yarısında tam olarak güvendiklerini ifade etti.

Konuşmacıların çoğu, Çin ekonomisinin sahip olduğu direnç, potansiyel ve canlılık sayesinde ülkenin toparlanmasına daha fazla katkı sağlanacağı ve uzun vadeli büyümeyi sürdürecek ekonomik temellerin değişmeden kalacağı görüşünde.

SES 1 (Çince): Lİ HUİ, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Kıdemli Yetkilisi:

"Çin ekonomisi güçlü direnç, canlılık ve büyük bir potansiyel sergiliyor. Uzun vadeli olumlu temeller değişmeden kalıyor, bu yüzden de Çin ekonomisinin yılın ikinci yarısındaki görünümüne güveniyoruz. Çin ekonomisi yılın ikinci yarısında ayrıca pek çok elverişli koşul ve sağlam temel tarafından destekleniyor."

SES 2 (Çince): FU LİNGHUİ, Ulusal İstatistik Bürosu Sözcüsü:

"Tüketici harcamaları, genel ekonomiyi yönlendirmede önemli bir rol oynamaya devam edecek. Üretim ve talep birbirine bağlı hale geldikçe, bölge sakinleri için istihdam ve gelir artışı kademeli olarak artacak. Bu da, tüketicilerin harcama yapmaya yönelik istek ve güvenini istikrara kavuşturup artırmak için elverişli bir ortam sağlayacak."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beijing'den bildiriyor.(XHTV)

Çin Ekonomisi 2023\'ün İkinci Yarısında Güven Veriyor
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Çin Ekonomisi 2023'ün İkinci Yarısında Güven Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement