Çikolata Devinden Manisa'ya Yatırım - Son Dakika
Ekonomi

Çikolata Devinden Manisa'ya Yatırım

Çikolata Devinden Manisa\'ya Yatırım

Nutella ile Kinder markalarının üreticisi İtalyan Ferrero Grubu, Manisa'ya büyük bir yatırım yapacak.

13.10.2011 18:56

Nutella ile Kinder markalarının üreticisi İtalyan Ferrero Grubu, Manisa'ya büyük bir yatırım yapacak. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak yeni çikolata fabrikasında 200 işçi istihdam edilecek. 95 milyon Euro'ya mal olacak fabrika, 2013'te hizmete girecek.

Nutella ile Kinder çikolatalarıyla adını duyuran İtalyan Ferrero Grubu, Manisa'da büyük bir projeye hazırlanıyor. Ferrero'nun aldığı yatırım kararını, İtalya'dan gelen heyet, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ederek açıkladı. Heyette, İtalya'nın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, İtalya'nın İzmir Konsolosu İgor Di Bernardini ve Ferrero Grubu Türkiye, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Bölge Direktörü Renato Danna yeraldı. Ferrero Grubu'nun çikolata üretiminde dünyadaki dört fabrika zinciri arasında yeraldığını hatırlatan eski büyükelçi Carlo Marsili, firmanın Manisa'da ilk aşamada 95 milyon Euro tutarında bir yatırım planladığını ve bu yatırımla 200 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti. Manisa OSB'de kurulacak fabrikanın 2013 Şubat ayında üretime başlamasının ve ilk aşamada iki çeşit ürün üretiminin planlandığını dile getiren Marsili, "Ferrero sadece üretim odaklı bir şirket değil, aynı zamanda fabrikaların bulunduğu her yerde sosyal projelerle adını duyuran bir şirket. Firma Manisa'ya yapacağı bu yatırımla, hastane ve okul gibi sosyal sorumluluk projelerini beraberinde getirecek" dedi.

18'İNCİ FABRİKA Manisa'YA

Ferrero'nun Türkiye, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs bölge direktörü Renato Danna da, Türkiye'deki yatırım için altyapısı ve İzmir Limanı'na yakınlığı nedeniyle Manisa OSB'yi tercih ettiklerini belirtti. Firma olarak halen 17 ülkede birer fabrikalarının bulunduğunu dile getiren Danna, "18'inci fabrikamız, Türkiye'de Manisa'da kurulacak. Bu yatırımla Türkiye, Ortadoğu'ya açılan kapımız olacak. Ayrıca Nutella ve Kinder çikolata ürünleri, bundan böyle ithal edilmiş değil, Türkiye'de üretilmiş ürünler olacak. Diğer ürün grubunda ise 2 adet Kinder markası altında soğuk dolap ürünlerimiz var. Onlar da Türkiye'de üretilecekler" diye konuştu.

BAL, SÜT, ŞEKER DE YURTİÇİNDEN

Firmanın üretimde ihtiyaç duyacağı hammaddelerin temini konusundaki bir soruya da yanıt veren Danna, grup olarak Türkiye'nin bir numaralı fındık satın alıcısı konumunda olduklarını ve ayrıca, Türkiye'deki üretimlerinde süt, bal ve şekerin de yurt içinden temin edileceğini bildirdi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise yatırım kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu yatırımla iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin daha da pekişeceğini söyledi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Çikolata Devinden Manisa'ya Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement