CHP Milletvekili Şeref Arpacı, Bakan Şimşek'in iç talep açıklamasını eleştirdi - Son Dakika
Ekonomi

CHP Milletvekili Şeref Arpacı, Bakan Şimşek'in iç talep açıklamasını eleştirdi

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in iç talebin yavaşlayacağı ve dış pazar arayışına girilmesi gerektiği sözlerine tepki gösterdi. Arpacı, iç piyasanın daralmadığını, bittiğini ve can çekiştiğini belirterek, yanlış politikalar nedeniyle ihracatın zorlaştığını dile getirdi.

01.12.2023 14:39  Güncelleme: 14:41

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Önümüzdeki dönemde iç talep yavaşlayacak mutlaka dış pazar arayışına girsinler" sözlerini eleştirerek; "İç piyasa daralmadı. İç piyasa bitti, can çekişiyor. İhracat istiyorsunuz. Peki biz yanlış politikalar yüzünden döviz bazında rakip ülkelerden yüzde 45 daha pahalıyken, iş adamlarımız gideceği fuarlara vize alamazken, tekstil sektöründe 200 bin kişi işten çıkartılmış ve üretim her gün düşerken, kontrollü kur politikasına rağmen yüzde 60 enflasyonla ihracat nasıl yapılacak Sayın Bakan" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de katıldığı televizyon programında "İş alemine buradan TRT aracılığı ile seslenmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde iç talep yavaşlayacak mutlaka dış pazar arayışına girsinler" demişti.

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, yaptığı açıklamada Bakan Şimşek'in sözlerine tepki gösterdi. Arpacı, şunları söyledi:

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iç piyasanın daha da daralacağını ve herkesin ihracat yapması gerektiğini, dış pazara yönelmesi gerektiğini söylemiş. Buradan kendisine seslenmek istiyorum. İç piyasa daralmadı. İç piyasa bitti, can çekişiyor. İhracat istiyorsunuz. Peki biz yanlış politikalar yüzünden döviz bazında rakip ülkelerden yüzde 45 daha pahalıyken, iş adamlarımız gideceği fuarlara vize alamazken, tekstil sektöründe 200 bin kişi işten çıkartılmış ve üretim her gün düşerken, kontrollü kur politikasına rağmen yüzde 60 enflasyonla ihracat nasıl yapılacak Sayın Bakan?"

CHP Milletvekili Şeref Arpacı, Bakan Şimşek\'in iç talep açıklamasını eleştirdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi CHP Milletvekili Şeref Arpacı, Bakan Şimşek'in iç talep açıklamasını eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement