CHP Ekonomiyi Eleştirdi - Son Dakika
Ekonomi

CHP Ekonomiyi Eleştirdi

CHP Ekonomiyi Eleştirdi

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Türkiye'nin dehşet verici derecede büyümediğini iddia etti.

05.01.2013 19:26  Güncelleme: 09:12

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Müslim Sarı, " Türkiye'nin çok büyüdüğü veya dehşet derece büyüdüğü filan yok. Kimseyi kandırmasınlar" dedi.

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Müslim Sarı, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz ile CHP İl Başkanı Cahit Kaplan ve MAGİAD Başkanı Ömer Özkara katıldı. Dernek binasındaki toplantıda konuşan MAGİAD Başkanı Ömer Özkara, "Genç iş adamları olarak, doğru zamanda doğru yere yatırım yapmak istiyoruz. Bu nedenle geleceğimizi görmemiz lazım" dedi.

"HANİ BÜYÜME VARDI"

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, toplantıda yaptığı konuşmasında, toplumda "CHP iktidara gelirse ekonomik kriz olur" şeklinde bir algının yerleştirildiğini savunarak, "Ancak bu algı, yanlış bir algı. Bunun yanlış olduğunu göstermek için Türkiye'nin dört bir yanında iş adamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızla toplantılar yapıyoruz. Topluma AK Parti'nin ekonomide ilizyonist oyunlar oynadığını, ekonominin yükselişte değil, yerinde saydığını göstermeye çalışıyoruz. AK Parti'nin ekonomik modelinin bu, CHP'nin ise şu modelinin olduğunu anlatıyoruz. AK Parti topluma ilizyon oyunlarına devam ediyor. Bunu da iyi yapıyor. Türkiye'nin çok büyüdüğü veya dehşet derece büyüdüğü filan yok. Kimseyi kandırmasınlar. AK Parti hükümeti boyunca Türkiye'nin büyüme rekorları kırdığı söyleniyor. Bu yanlış bir söylemdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğundan bu yanaki büyüme performansı yüzde 5, AK Parti iktidarı dönemi boyunca da bu büyüme yüzde 5'tir. Gerçek ortadadır" diye konuştu.

Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelere oranla hızlı büyüme yaşamadığını iddia eden Sarı, "Ancak verilere baktığımızda durumun böyle olmadığını görüyoruz. Türkiye'de 2003-2007 döneminde, yani dünyanın krize girmediği dönemde, yüzde 6,9 oranlık bir büyüme yaşanmış. Ancak gelişmekte olan ülkelerde bu büyüme yüzde 7 oranındadır. Krizden sonraki 2008-2012 döneminde ise Türkiye'nin büyüme hızı 3,2 iken, gelişmekte olan ülkelerdeki oran ise yüzde 5,5'tir. Hani büyüme vardı, hani kriz etkilememişti? Gelişmekte olan ülkelere bakıldığı zaman durumun böyle olmadığını görüyoruz" dedi.

1990'lı yıllara göre işsizliğin arttığını öne süren Sarı, AK Parti döneminde işe katılım oranının da giderek düştüğünü savundu. AK Parti'nin topluma devamlı olarak bardağın dolu kısmını gösterdiğini, boş kısmını hiç göstermediğini iddia eden Sarı, "Yaptığımız tüm toplantılarda CHP olarak bardağın boş kısmındakilerini gösteriyoruz. Ekonomideki gerçek tabloyu vatandaşımıza, esnafımıza, sanayicimize anlatıyoruz. Çünkü ancak gerçek bir ekonomi ile geleceğe yön çizebilirsin" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi CHP Ekonomiyi Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement