Buffet Konuştu Hisseleri Yüzde 70 Arttı - Son Dakika
Ekonomi

Buffet Konuştu Hisseleri Yüzde 70 Arttı

Buffet Konuştu Hisseleri Yüzde 70 Arttı

Efsanevi Yatırımcı Warren Buffett'ın Bir Çin Erkek Giyim Firmasının Web Sitesindeki Video Mesajı, İki Haftada Şirket Hisselerinin Yüzde 70 Artmasına Yol Açtı.

27.09.2009 03:51

Efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın bir Çin erkek giyim firmasının web sitesindeki video mesajı, iki haftada şirket hisselerinin yüzde 70 artmasına yol açtı.

Warren Buffett “Dayang Trands” erkek giyim şirketinin web sitesindeki mesajında, “Dokuz takım aldım, diğer bütün elbiselerimi attım” dedi.

Buffett, şirketin CEO’su Li Guliani’nin ricası üzerine ve şirket’in 30. yıldönümü nedeniyle video mesajı yayımlamayı kabul etti. “Dünyanın en zengin adamı” Bill Gates dahil herkesin elbiselerine hayran kaldığını da beliren Buffett tavsiyesi üzerine artık Bill Gates’in de “Dayang Trands” marka takım elbise giydiğini kaydetti.

“Dünyanın en zengin iki numaralı adamı” olan Buffett, “Belki de Bill Gates ile bir mağaza açıp Dayang Trands satmalıyız. İyi satıcı oluruz çünkü elbiseleri çok seviyoruz. Hatta bir gün zengin bile oluruz. Kim bilir” dedi. Şirketin kurucusu ve CEO’su olan iş kadını Li Guilian’dan da övgüyle söz eden Buffett “30 yıl önce bir dikiş makinesi ile başlayıp şimdi yılda beş milyon takım üretmek inanılır gibi bir şey değil” dedi.  Efsane yatırımcı Buffett’ın video mesajından iki hafta sonra, Şanghay Borsası’nda “Dayang Trands” hisseleri yüzde 70 artış yaptı. Buffett, firma ve ürünleri ile iki yıl önce Çin’in Dalian kentine yaptığı bir gezi sırasında tanışmıştı. Dayang Trands, Çin’in bir numaralı erkek giyim ürünleri ihracatçısı. Çin Devlet Başkanı Hu Jintao da Dayang Trands marka takım elbiseleri tercih ediyor. Öte yandan Dyang Trands’ın başarısının ardında İtalyan yaratıcılığı ile Çin işçiliğinin yer alması gösteriliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Buffet Konuştu Hisseleri Yüzde 70 Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement