Bu Keret AKP 3-0 Olamaz - Son Dakika
Ekonomi

Bu Keret AKP 3-0 Olamaz

Bu Keret AKP 3-0 Olamaz

AKP ve MHP Gösterdikleri Adaylarla Alevi Oylarının Peşine Düşünce, Kırşehir'den Nevşehir'e Geçerken Aleviliğin Önemli Merkezi Hacıbektaş'a Uğramadan Edemedik.

18.06.2007 00:52

AKP ve MHP gösterdikleri adaylarla Alevi oylarının peşine düşünce, Kırşehir’den Nevşehir’e geçerken Aleviliğin önemli merkezi Hacıbektaş’a uğramadan edemedik.

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’nin yanındaki hediyelik eşya dükkanında tanıştığımız Hüseyin Demir gönüllü rehberimiz oldu. Aldı bizi Alevi Dedesi Münir Ulusoy’un yanına götürdü. Söz Dede Münir’in:

"Memleket vahim bir seçim sürecinden geçiyor. Trakya’yı, Ege’yi dolaştım. CHP güçleniyor. MHP ve GP’de bayağı konuşuluyor. Memleket bu defa işi "Allah bilir" anlayışına bırakmamalı. Sen çalışıp çabalamazsan, Allah neyi bilsin de, ne yapsın."

Sözü AKP ve MHP’nin Alevi adaylarına getirdiğimizde, Dede Münir konuşmasını sakince sürdürdü: "Onları önemsemiyoruz. Alevi felsefesinde pasiftirler ve reşit değildirler. Hacıbektaş’ın yaklaşık 4 bin 100 oyu var. Tamamına yakını CHP’ye gider."

BEKİR BEY FAKTÖRÜ

Hacıbektaş’ta dolaşırken, CHP Nevşehir 1. sıra adayı Bekir Ödemiş karşımıza çıkıyor. Partililerle dükkanlara, kahvelere uğrayıp, herkesle konuşuyor. Ödemiş, Deniz Baykal’ın, "Bırak Ürgüp Belediye Başkanlığı’nı aday ol" dediği, isimlerden birisi. Ödemiş, iki dönem üst üste belediye başkanlığı yaptığı Ürgüp’te gerçekten sevilen bir isim. Ürgüp’ün turistik eşya satan dükkanlarının sıralandığı Kayseri Caddesi’nde eşi Güler Somtürk’ün Ebru sanatı eserlerini satan Mustafa Somtürk’ün şu sözleri çok ilginç:

"Ben MHP’liyim. Gök yere inse Deniz Baykal’a oy vermem. Ama oyum Bekir Bey’e."

Kayseri Caddesi’nin en eski esnaflarından Veli Kırca, dükkanının önünde, CHP Ürgüp İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Uçar’la sohbet ediyor. Biz de kulak misafiri oluyoruz: "Bekir içimizden çıktı. Ürgüp’ü dünyanın kültür kenti yaptı. Ne farkı var burasının Avrupa’da Orta Çağ’dan kalmış tarihi bir şehirden."

Ürgüp ve civarında CHP’den yana esen hava Nevşehir merkez ve köylerine gittiğinizde ise birden yön değiştiriyor. Evet, Derinkuyu ilçesinde patates ekimi yasağından dolayı köylü AKP’ye tepkili, 7 bin nüfuslu Kozaklı halkı bir reçete yazacak uzman doktoru olmadığı için AKP’ye sitemkar, TEKEL’in şarap fabrikası kapandığı için üzümünü Kayseri’de pazara götürmek zorunda kalan bağcı iktidara öfkeli ama, Nevşehir merkez "Önce AKP, sonra MHP" diyor. Genç ve işsiz kesimde de GP’ye sempatiyle bakılıyor. DP’nin durumu ise şöyle özetlenebilir: "AKP, CHP ve MHP, DP çatısı altında birleşemeyen DYP ve Anavatan’ın kaygan oylarını almak için müthiş bir yarışta."

AKP 1. sıra adayı Ahmet Erdal Feralan, CHP 1. sıra adayı Bekir Ödemiş ve MHP 1. sıra adayı Bülent Didinmez, Nevşehir’in 3 milletvekili olarak Ankara’ya gider. Gerçi kimse ihtimal vermiyor ama, MHP baraja takılırsa, o zaman da AKP: 2, CHP: 1 ağır basıyor. Çiftçi Osman Deveci’nin sözleri de tahminimize destek verir nitelikte: "Bu keret (defa) AKP 3, diğerleri sıfır olmaz."

Dükkanda da siyaset var

ÜRGÜP’ün Kayseri Caddesi turistik eşya satan küçük dükkanlarla dolu. Peribacası şeklinde küllük ve heykelden adım atılmıyor. En eski esnaflardan Veli Kırca, dükkanının önünde, CHP Ürgüp İlçe Başkanı Ahmet Uçar’ la sohbet ediyor. Biz de kulak misafiri oluyoruz. Eski başkan Bekir Ödemiş’in adaylığı CHP’nin okunu Ürgüp’e saplamış.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bu Keret AKP 3-0 Olamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement