Bu Fuara "Sahte Bal" Giremeyecek - Son Dakika
Ekonomi

Bu Fuara "Sahte Bal" Giremeyecek

Bu Fuara "Sahte Bal" Giremeyecek

TAB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz: "İstanbul'da 22–24 Kasım 2013 tarihlerinde Uluslararası 1. İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarını düzenleyeceğiz. Fuara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı t...

12.11.2013 11:11

SEVAL OCAK ADIYAMAN - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Bahri Yılmaz, İstanbul'da 22–24 Kasım 2013 tarihlerinde düzenleyecekleri Uluslararası 1. İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş yaptıkları ilan edilen firma ve kişilerin katılımını kati suretle yasakladıklarını ve yapacakları başvuruları kabul etmediklerini kaydetti.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 79 ilde teşkilatlanan il birlikleri, il birliklerine bağlı 57 bin arıcı üye ve 5,9 milyon aktif arılı kovanla sektörün en büyük sivil toplum örgütü olduklarını belirtti.

TAB'ın arıların ve başta bal olmak üzere arı ürünlerinin tüketiciler nezdinde hak ettiği saygıyı ve güveni kazanmasını sağlamayı öncelikle amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu çok özel şifalı besin maddesi, son yıllarda üretimde ve sanayide yapılan yanlışlar nedeniyle üreticiyle tüketici arasındaki güven bağlarının zayıflamasına ve hatta üreticiye olan güvenin kaybına neden oldu. TAB olarak balımızın hak ettiği güveni tekrar kazandırmak için üreticilerimizin zor koşullarda bin bir zahmetle ürettiği bala sahip çıkmayı, üretici ile tüketici arasındaki yanlış bilgi aktarımı ve sahteciliğin önüne geçmeyi hedefledik. Bu amaçla İstanbul'da 22–24 Kasım 2013 tarihlerinde Uluslararası 1. İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarını düzenleyeceğiz. Fuara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş yaptıkları ilan edilen firma ve kişilerin katılımını kati suretle yasakladık ve yapacakları başvuruları kabul etmedik."

Fuara TAB'a bağlı, bal markası olan il arı yetiştirici birlikleri, arıcılıkta girdi üretenler, arı ürünleri üreten ve arı sağlığıyla ilgili çalışmalar yapan firmalar, bankalar, kamu kurumları ve arıcılık sektöründe üretim izni olan firmaların katılabileceğini anlatan Yılmaz, Türk Gıda Kodeksine göre üretim yapan bal paketleme ve dağıtım şirketleri dahil olmak üzere sektör paydaşlarının katılım gösterebileceğini dile getirdi. Yılmaz, yeni ticari bağlantıların ve tedarikçilerin bulunması, ikili iş diyaloglarının kurulması adına son derece faydalı olacak fuarın aynı zamanda katılımcılara ürün ve firmalarını ciddi bir platformda tanıtma fırsatı sunacağını da söyledi.

TAB Başkanı Yılmaz, "Fuar alanımızda bulunan 150 standın tamamı sektör paydaşları tarafından kiralandı ve yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak fuar kendi gerekliliği ve zaruretini ortaya koydu. Bu nedenle Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin düzenli olarak her yıl yapacağı, üretici ile tüketiciyi buluşturacak Uluslararası 1. İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarına tüm halkımızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bu Fuara 'Sahte Bal' Giremeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement