Boydak Holding Yöneticilerinden Erol Boydak Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Ekonomi

Boydak Holding Yöneticilerinden Erol Boydak Serbest Bırakıldı

Boydak Holding Yöneticilerinden Erol Boydak Serbest Bırakıldı

Kayseri'de gözaltına alınan ve savcılık tarafından sorgulanan Erol Boydak serbest bırakıldı. Hacı Boydak, Memduh Boydak ve Murat Bozdağ ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

05.03.2016 20:39  Güncelleme: 21:22

Kayseri'de 'Paralel Yapı' soruşturmasında gözaltına alınan ve savcılık tarafından sorgulanan Hacı Boydak, Memduh Boydak ve Murat Bozdağ, nöbetçi savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilirken, Erol Boydak ise serbest bırakıldı.

Erol Boydak

CUMA GÜNÜ GÖZALTINA ALINDILAR

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgüte finans sağlandığı iddiasıyla Boydak Holding'in 4 üst yöneticisini gözaltına aldı. Boydak Holding'in Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Boydak Center'da arama yapan ekipler, bilgisayar hard diskleri ve muhasebe kayıtlarının kopyalarını aldı. Boydakların emniyetteki ve savcılıktaki sorgularında, suçlamaları reddettikleri öğrenildi.

HACI BOYDAK: ÇOK MUTLUYUM

Savcılık sorgusu öncesi, hastaneye sağlık kontrolüne getirilen yöneticilerden Hacı Boydak, DHA muhabirinin, 'Bir şey söylemek ister misiniz?' sorusu üzerine, "Çok mutluyum" dedi.

ABDULLAH GÜL TEPKİ GÖSTERDİ

Boydak yöneticilerinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliliğiyle bilinen bir aile. Türkiye'nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler" yorumunda bulunmuştu.

TÜSİAD: EN KISA SÜREDE GÖREVLERİNE DÖNECEĞİNE İNANIYORUZ

TÜSİAD, aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri olan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

TÜSİAD, açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulu Üyemiz Memduh Boydak'ın gözaltına alındığı haberini üzülerek öğrendik. Hukuk devletinde iş dünyası da dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal her hangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan güvenimizle, sürecin en kısa sürede tamamlanacağına ve Sayın Boydak'ın görevlerine geri döneceğine inanıyoruz."



Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Boydak Holding Yöneticilerinden Erol Boydak Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Duğrucu: Kardeşim tüm fabrikayı kapadın gitsin, orada çalışanlarda parelelcidir... 23 46 Yanıtla
  • boz...: demirtaş gibileri hizmet ediyor meclise giriyor,, bu ülkede suçsuz bu iş adamalrımı suçlu yazıklar olsun türkiyem ne hale geldi be ülkemmm 19 49 Yanıtla
  • umut : HEPSININ SUCU YOK.KORKUTMA VE NEFRET OPERASYONU.ALLAH HERSEYI BILENDIR GORENDIR.ZALIMLER ICIN YASASIN CEHENNEM 41 4 Yanıtla
  • umut : AKIL DENEN BOLUCUYE...DUNYA HIZMET HAREKETINI TAKDIR EDIYOR.ARASTIR GERCEGI OGREN.GAZETE KUPURUNE VE YANDAS MEDYANIN YALANLARINA KANMA 12 4 Yanıtla
  • ıstanbullu: Büyük başkan hacı boydak 13 2 Yanıtla
  • nejdet özel: agzi olan konusuyo..... 14 0 Yanıtla
  • cüneyt : sen de vefasiz mışsın abdullah gül, hemde coooook.... etme bulma dünyası bu ETME BULMA!!!!. 7 1 Yanıtla
  • kayserili : geri tutuklananlarda serbest birakilmalidirlar.cunku tutuklatanlarda suc delili yok.iftira atarak insanlar tutuklanmaz.sucu olmayanlari icerde tutmak bile haramdir 6 1 Yanıtla
  • 34: bunlar böyle pişkin pişkin gülüyorsa güvendikleri var demektir Aym gibi. 1 2 Yanıtla
  • kayserili : helal olsun polisim8ze 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement