Bosna Hersek Başbakanı Bevanda İTO'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Ekonomi

Bosna Hersek Başbakanı Bevanda İTO'yu Ziyaret Etti

Bosna Hersek Başbakanı Bevanda İTO\'yu Ziyaret Etti

Bosna Hersek Başbakanı Bevanda: "Bosna Hersek sanayisi savaşta büyük hasar gördü.

03.02.2014 19:40

Bosna Hersek Başbakanı Vjekoslav Bevanda, Bosna Hersek sanayisinin savaşta büyük hasar gördüğünü belirterek, "Ülkemiz baştan aşağı kendini yeniliyor. Türkiye ile enerji, alt yapı ve turizm alanlarında yapabileceğimiz çok önemli iş birlikleri var" dedi.

Bosna Hersek Başbakanı Vjekoslav Bevanda, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bevanda, bütün Boşnaklar gibi kendini Türkiye'ye çok yakın hissettiğini ifade ederek, özellikle savaştan sonra Türk halkının yaptığı yardımları asla unutamayacaklarını söyledi.

Dostluk anlamında sağlanan ilişkilerinin ekonomik anlamda elde edilemediğine işaret eden Bevanda, ekonomik ilişkilerin daha çok geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bosna Hersek sanayisinin savaşta çok büyük hasar gördüğünü, ülkenin kendini baştan aşağı yenilediğini anlatan Bevanda, "Türkiye ile enerji, alt yapı ve turizm alanlarında yapabileceğimiz çok önemli iş birlikleri var" ifadesini kullandı.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar ise Türkiye'nin ekonomisinin yaklaşık yarısının, 350 bin üyesi bulunan İTO bünyesinde gerçekleştiğini söyledi.

İTO'nun bünyesindeki üniversitede binlerce öğrencinin eğitim gördüğünü ve İTO'nun İstanbul'da fuar alanlarına sahip olduğunu aktaran Çağlar, Avrupa'nın en büyük teknoparkını da İstanbul'da inşa ettiklerini dile getirdi.

İTO'nun Bosna Hersek ile çok sıkı ilişkileri bulunduğunu vurgulayan Çağlar, "Bosna'dan gelen her talebe anında cevap veriyoruz ve işbirliğimizi daha da kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede sizin ziyaretinizle ilişkilerimiz daha da kuvvetlenecektir" diye konuştu.

İki ülkenin ilişkilerinin karşılıklı olarak günden güne büyüdüğünü, ancak yatırım anlamında daha yapılacak çok şey olduğunu anlatan Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'nın üretim üssü bir anlamda Türkiye oldu. Sanayi üretimimizin yüzde 60'ını Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Üretimin her noktasında dünyanın en iyi ürünlerini üretiyoruz. Otomotivde sıfır hata ile üretim yapıyoruz. Son 25-30 yılda sanayi anlamında çok önemli gelişmeler elde etik. Bosna Hersek'te yatırım konusunda ihtiyaç noktasında bizimle irtibatta olursanız, biz oraya firmalarımızı yönlendirebiliriz. Enerji konusunda çok önemli yatırımlarımız var. Bir enerji koridoruyuz. Enerji tasarrufu konusundaki tecrübelerimizi sizinle paylaşabiliriz. İTO'nun kapıları sonuna kadar sizlere açık."

Ziyarette Bevanda'ya Bosna Hersek Federasyonu Sanayi Enerji ve Maden Bakanı Erdal Trhulj ve Hersek-Neretva kantonu Tarım Orman ve Su İşleri Bakanı Danko Joviç de eşlik etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bosna Hersek Başbakanı Bevanda İTO'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement