Belediye Başkanı Dişli, Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Belediye Başkanı Dişli, Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

Belediye Başkanı Dişli, Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

Basın Mensuplarına Belediyenin Hizmetleri Hakkında Bilgi Veren Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya'da Kentsel Dönüşümün Muhakkak Yapılması Gerektiğini Belirterek, Bunun İçin Acil Eylem Planı Hazırlanması Gerektiğini Söyledi.

07.04.2008 13:51

Basın mensuplarına belediyenin hizmetleri hakkında bilgi veren Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya'da kentsel dönüşümün muhakkak yapılması gerektiğini belirterek, bunun için acil eylem planı hazırlanması gerektiğini söyledi.

Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, basın mensuplarına kahvaltı vererek, belediyenin hizmetleri konusunda bilgi verdi. Başkan Süleyman Dişli, göreve geldikleri 2004 Mart'ında belediyenin bütçesinin 11 milyon YTL olduğunu belirterek, "Bunun 5 milyon YTL'si temizlik işleri, geriye kalan kısım ise personel gideriydi. Vatandaşa daha iyi hizmet etmek için her yıl kademeli olarak bütçemizi artırdık. 2008 tahmini bütçemiz yaklaşık 37 milyon YTL'dir. İyi bir belediye hizmeti için 100 milyon YTL bütçesi olması gerektiği ifade ediliyordu. Biz de bunun için bütçe dışı kaynak arayışlarına girdik ve şu ana kadar 130 milyon dolar bütçe dışı yatırım yaptık. Bunu daha da artırmak için çalışıyoruz. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Adapazarı merkez nüfusu 210 bin olduğu tespit edildi. Eskiden bu rakam 158 bin olarak biliniyordu. Bundan dolayı bütçeden daha az para alıyorduk" dedi.

Belediyeyi borca sokmamak için çalıştıklarını belirten Dişli, "Belediyeler hizmet için borç alıyorlar ama daha sonra bu borç ödenmiyor. Daha sonra gelen yönetimin hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Bu borç ödenmeyince bunu hazine karşılıyor. Yani borç tüm toplum kesiminin üzerine yıkılıyor. CHP İl Başkanı geçenlerde ziyaretime geldi ve bana sizin çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Bir sonraki belediye başkanı CHP'li olacak. Sizin sayenizde belediyeyi borçsuz devralacağız dedi" diye konuştu.

Dişli, belediyenin çalışmaları hakkında da bilgi vererek, "Yeni meclis salonunu belediye binasının üstünde yaptık. Orhan Camii'nin önündeki umumi tuvaleti yaptık. Büyükşehir'le anlaşırsak, caminin önünde bazı düzenlemeler yaparak burayı trafiğe kapatacağız. Bunun için Büyükşehir'le anlaşmamız lazım. Depremi unuturmamak için Deprem Kültür Müzesi'ni hizmete açtık. Buraya depremde ölenlerin isimini yazdık. Cuma Pazarı'nı modern hale getirdik. Pazar olmadığı günlerde burada çocuklar spor yapabiliyor. Kurban kesim yeri olarak kullanılıyor. Korkukent Toplu Konut Projesi'ni harekete geçirdik. Şimdi de İdeal Kent Projesi'ni başalattık. Fazla ilgi olmayınca bin 100 olan konut sayısını 500'e düşürdük. Nikah Sarayı'nın inşaatı devam ediyor. Kültür Merkezi'nin yeri istimlak edildi. Camili Kapalı Spor Salonu'nun inşaatı sürüyor. Hanımlar Lokali'ni hizmete açtık. Asit Fabrikası'nın bulunduğu yeri istimlak ettik. Adasporiumu yapacağız. Sünnet şölenleri düzenliyoruz. Özürlü araçları dağıtıyoruz. Spor etkinliklerine ağırlık veriyrouz. Park ve bahçelerin yapımını hızla sürdürüyoruz. Prefabrike yapıları, sahiplerini mağdur etmeden yıkıyoruz" dedi.

Şeker Fabrikası'nın arazisinin satılmasına karşı olduğunu belirten Dişli, "Sakarya'da kentsel dönüşümün muhakak yapılması gerekiyor. Ancak bu konuda ciddi bir adım atılmadı. Kentsel dönüşüme Dörtyol'dan başlamak lazım. Orada yapılacak güzel çalışmaları görenler biz de bu güzel çalışmalardan istifade edelim diyecek. Kentsel dönüşüm yapılmazsa, bu mu marka şehir lafını duyarız. Kentsel dönüşüm için acil eylem planı yapılmalı" şeklinde konuştu.

(YK-AK) 07.04.2008 13:22 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Belediye Başkanı Dişli, Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement