Beğendik Marketler Zinciri İflas Erteleme İstedi - Son Dakika
Ekonomi

Beğendik Marketler Zinciri İflas Erteleme İstedi

Türkiye'deki Real zincirini satın alan Beğendik, iflas erteleme istedi. Mahkeme şirkete tedbir kararı verdi; kayyum ataması yaptı.

12.04.2016 17:41

46 mağazası bulunan Beğendik marketler zinciri, Alman perakende devi Metro Group'un Türkiye'deki Real zincirini satın almıştı. Beğendik, iflas erteleme istedi. İflas erteleme başvurusu hem Real, hem Beğendik mağazaları için yapıldı. Mahkeme şirkete tedbir kararı verdi; kayyum ataması yaptı.

İFLAS ERTELEME BAŞVURUSU 7 NİSAN'DA YAPILDI

46 mağazası bulunan Beğendik ve 12 mağazası bulunan Real için iflas erteleme başvurusu geçtiğimiz 7 Nisan günü yapıldı. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi 8 Nisan günü Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turz. Hiz. İşl. San Ltd. Şti., Beğendik Mağaza İşletmeleri San. Tic. AŞ. ve Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. için yapılan başvuruyu 8 Nisan günü karara bağladı.

MAHKEME, ŞİRKETLERİ HACİZLERE KARŞI KORUMAYA ALDI

Mahkeme, tedbir kararı vererek, şirketleri hacizlere karşı korumaya aldı.

KAYYUM ATAMASI YAPILDI

Mahkemenin tedbir kararı ile birlikte kayyum ataması da yapıldı. Mali Müşavir Mehmet Yorulmazer ve Uğur Gürsoy şirkete kayyum olarak atandı.

6 İLDE 46 BEĞENDİK MAĞAZASI VAR

Beğendik, 1993 yılında Ankara Kocatepe mağazasını hizmete açarak büyümeye başlamıştı. Şirketin bugün Ankara, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Konya ve Bursa illeri olmak üzere toplam 6 ilde 46 Beğendik mağazası bulunuyor.

1993'te Kocatepe'deki ilk mağaza açıldığında Ankaralılar büyük ilgi göstermişti. Hatta ilgi öylesine yoğundu ki, ilk günlerde kalabalık nedeniyle vatandaşlar içeriye kuyrukla alınıyordu. Bir grup müşteri dışarı çıktıktan sonra yenileri mağazaya giriyordu.

Kaynak: Hürriyet.com.tr, Dinçer GÖKÇE

Beğendik Marketler Zinciri İflas Erteleme İstedi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Beğendik Marketler Zinciri İflas Erteleme İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ankarali: Yillarca evimin karsisinda vardi beğendik şimdiye kadar gördüğüm en pahali marketler 18 0 Yanıtla
  • AKSEKILI YORUK: 1 KASIM ONCESI SLOGAN NEYDI DURMAK YOK 7 HAZIRANDA YARIM KALAN BATMA ISLERINE ARA VERMEDEN DEVAMDI VE TAM GAZ BATMAYA DEVAM.... 14 3 Yanıtla
  • Gurbetci 38: Begendigin sahibi kayseri chp 2.sira adayiydi kayserinin efsane belediye baskani niyazi bahcecioglunun ogludur neden oldugunu simdi anlayin yasasin turkiye cumhuriyeti 6 3 Yanıtla
  • Uslu duran: Kayseri Bölge Müdürlüğündeki yöneticiler bu sekilde çalısma(ma)ya devam etsinler şirket iki güne kurtulur. Adalet ve esitligin olmadigi yerde duzen de olmaz. 3 0 Yanıtla

Advertisement