Bask Genel Başkanı Resul Akay: 1 Mayıs Her Gün Kutlanmalıdır - Son Dakika
Ekonomi

Bask Genel Başkanı Resul Akay: 1 Mayıs Her Gün Kutlanmalıdır

Bask Genel Başkanı Resul Akay: 1 Mayıs Her Gün Kutlanmalıdır

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, "Çalışanların köle yapılmak istendiği bir süreçte 1 Mayıs kutlamalarının hangi meydanda yapılacağı tartışmasını anlamlı bulmuyoruz" dedi Bağımsız Kamu Görevlileri...

30.04.2013 12:08

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, "Çalışanların köle yapılmak istendiği bir süreçte 1 Mayıs kutlamalarının hangi meydanda yapılacağı tartışmasını anlamlı bulmuyoruz" dedi Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, "Çalışanların köle yapılmak istendiği bir süreçte 1 Mayıs kutlamalarının hangi meydanda yapılacağı tartışmasını anlamlı bulmuyoruz" dedi.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada çalışanların köle yapılmak istendiğini vurguladı. İş mevzuatı değiştirildiği için emek sömürüsünün akıl almaz boyutlara ulaştığına dikkat çeken Akay, "Güvencesiz ve kuralsız çalıştırılma biçimi çalışma yaşamına egemen olmuştur. Kayıt dışı istihdam yüzde 50'ye merdiven dayamıştır. "Sendikasızlaştırma operasyonu' başarıyla tamamlanmıştır.

Kamu kuruluşları kıdem tazminatından yoksun, sefalet ücretine mahküm kölelerle doldurulmuştur. Sosyal güvenlik sisteminde yapılan değişiklikle emekli olmak hayal olmuştur. Kamu görevlisi hariç 65 yaşına kadar çalışmak fiilen imkansız hale getirilmiştir. Emekli olma bahtiyarlığına erişen bir çalışanın yaşaması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

-"HÜKÜMETİN ŞİMDİ DE 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU ÜZERİNDE BİR AMELİYAT YAPMA HAZIRLIĞI VAR"-

Son 10 yılda, iş yasalarını ve sosyal güvenlik mevzuatını yerle bir eden Hükümetin şimdi de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu üzerinde bir ameliyat yapma hazırlığında olduğunu bildiren Akay, "Memur sayısı fazla, memurun tanımı yeniden yapılmalı, kim kamu görevlisi, kim işçi ayırt edilemiyor, devlete kapağı atan bir daha ayrılmıyor, bu kadar güvence olmamalı' beyanlarıyla memurların da ucuz emek, güvencesiz ve kuralsız çalışma ortamına sürüklemek istendiğini vurguladı. Emekçilere sigortasız, sendikasız, güvencesiz ve kuralsız bir çalışma yaşamı dayatanların amacının çalışanları köle ve kapıkulu yapmaktan başka bir şey olmadığını vurgulayan Akay, şunları kaydetti:

"Her şeyden habersiz olarak büyüyen evlatlarımız bizler kadar şanslı olmayacaktır. Kamu personel reformu tamamlandığında çalışma yaşamının tamamı asgari ücrete mahküm, güvencesiz ve kuralsız çalışmaya mecbur edilmiş kölelerden oluşacaktır. Bu hazin tablo karşısında her günü dayanışma ve mücadele günü olarak ilan etmesi gereken emek örgütlerinin dağınık ve savruk bir görüntü vermeleri akıl tutulmasından başka bir kavramla izah edilemez."

-"EMEKÇİLER VE EMEK ÖRGÜTLERİ HER ZAMAN DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALI"-

"Emekçiler ve emek örgütleri her zaman ve her yerde Dayanışma içerisinde olmalıdır" diyen BASK Genel Başkanı Resul AKAY, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün emekçilerin sömürülmediği, beyinlerinin köleleştirilmediği, güvencesiz ve kuralsız çalışmaya zorlanmadığı günlerde gerçek bir bayram olarak kutlanmasını içtenlikle temenni ediyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bask Genel Başkanı Resul Akay: 1 Mayıs Her Gün Kutlanmalıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement