Bakanlığı devreden Nebati, Mehmet Şimşek'e bakarak "Ohh" çekti! O anlar kameraya yansıdı - Son Dakika
Ekonomi

Bakanlığı devreden Nebati, Mehmet Şimşek'e bakarak "Ohh" çekti! O anlar kameraya yansıdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen basın toplantısıyla yeni Kabine'nin üyelerini tek tek kamuoyuyla paylaştı.

04.06.2023 12:40  Güncelleme: 18:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen basın toplantısıyla yeni Kabine'nin üyelerini tek tek kamuoyuyla paylaştı.

MEHMET ŞİMŞEK'İN EKONOMİ YORUMU DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan uzun zamandır ekonominin başına geçirmek için çaba sarf ettiği Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanı olarak atadı. Bugün gerçekleşen devir teslim töreniyle görevi eski Bakan Nureddin Nebati'den devralan Mehmet Şimşek basın toplantısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

"MALİ DİSİPLİN VE FİYAT İSTİKRARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Şimşek, " Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin arttırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Mali disiplin ve fiyat istikrarı için çalışacağız. Vakit kaybetmeden orta vadeli finansal çalışmalarımıza başlayacağız. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneye düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal reformlar hayatidir" dedi.

NEBATİ'DEN VEDA KONUŞMASI

Görevi Şimşek'e devreden Nebati ise konuşmasının sonunda "Yüreği Türkiye Yüzyılı sevdasıyla çarpan bir kardeşiniz olarak görev aldığım makamlarda yer almama nasip eden Rabbime hamdediyorum. Sizleri muhabbetle selametle selamlıyorum. Bu kutlu davada büyük bir gayret sarf edecek olan bakanıma hayırlı sağlıklı uzun ömürler ve güzel kararlar vermesi nasip olsund diyorum" cümlelerini sarf etti.

KAMERALARIN KARŞISINDA RESMEN "OHH" ÇEKTİ

Mehmet Şimşek ile Nebati arasındaki devir teslim törenine damga vuran olay ise toplantının sonuna doğru yaşandı. Bakan Nebati kameraların önünde yeni Bakan Şimşek'e dönerek "Ohh" çekerken, Şimşek'in verdiği tepki de kameralara anbean yansıdı.

Bakanlığı devreden Nebati, Mehmet Şimşek\'e bakarak "Ohh" çekti! O anlar kameraya yansıdı

Son Dakika Ekonomi Bakanlığı devreden Nebati, Mehmet Şimşek'e bakarak 'Ohh' çekti! O anlar kameraya yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • haydar topçu: İkiside aynı 52 80 Yanıtla
    Hasan Akarsu: İkiside aynımı sen ilk önce Mehmet Şimşek kimdir diye bir araştır istersen 36 24 Eski Tüfek.: Hasan Akarsu ,araştırdım , bir dönem rahat çalışamadığı için istifa etmiş bir bakan ,şimdi rahat çalışabilecek mi onu bekleyip göreceğiz ,umarım herşey güzel olur ,rahat nefes alır millet.. 22 2
  • günahkar kisi5: NEBATİ NASIL KURTULDUM BU YÜKTEN DİYE OHH ÇEKMİŞ.. 85 1 Yanıtla
  • Doğan Kaya: İkisinde aynı diyen arkadaşlar Bende Erdoğana oy vermeme rağmen Mehmet Şimşek Nebati değil Mehmet Şimşek liyakatli Devlet adamıdır bence iyi tercih Erdoğanın çalışabileceği ve Ülkemiz için en iyi Hazine ve Maliye bakanlığı yapacaklardan biri 63 13 Yanıtla
  • serdar erdogmus: 2 sene ye tekrar seçim 45 29 Yanıtla
  • Alaattin Yazici Yazici: Mehmet Şimşek bilgisiyle Nebati gözüyle 53 4 Yanıtla
  • Gerginyo : Niye aldın bu adamı gözlerinin feri mi gitti 28 0 Yanıtla

Advertisement