Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi

Atlantik Konseyi Dinu Patriciu Avrasya Merkezi Direktörü Wilson: "Enerjide ve bölgesel politikalarda, işletmelerde siber alanlar ve diğer alanlarda yepyeni bir düzen geliyor"

21.11.2013 12:45

Atlantik Konseyi Dinu Patriciu Avrasya Merkezi Direktörü Ross Wilson, "Enerjide ve bölgesel politikalarda, işletmelerde siber alanlar ve diğer alanlarda yepyeni bir düzen geliyor" dedi.

Beşincisi düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin açılışında konuşan Wilson,  bu yılki temalarının yeni ortamın keşfedilmesi olduğunu belirterek, bugün yeni bir küresel ortam bulunduğuna işaret etti. Bugünün endişeler kadar fırsatlarla dolu olduğunu, dolayısıyla dramatik dönüşümler yaşandığını ifade eden Wilson, "Fevkalade büyük avantajlar var. Riskler çok fazla. Bizim gündemimiz bu hızlı değişime ayak uydurmaya çalışıyor. Çünkü enerjide ve bölgesel politikalarda, işletmelerde siber alanlar ve diğer alanlarda yepyeni bir düzen geliyor" diye konuştu.

Atlantik Konseyi Başkan Vekili Brent Scowcroft ise İstanbul'un hayranlık duyduğu bir ülkenin çok sevdiği bir kenti olduğunu dile getirerek, Atlantik Konseyi'nin 5. Uluslararası Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ni burada yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

Scowcroft, son derece çalkantılı dönemlerden geçildiğine dikkati çekerek, bu çalkantılar içerisinde bölgesel istikrarın giderek daha fazla tehdit altında kaldığını, Suriye'deki iç savaşın ve Irak'taki güvenlik sorununun endişe verici boyutlarda olduğunu dile getirdi.

Bu sorunların bütün dünyayı ilgilendirdiğini aktaran Scowcroft, şunları kaydetti:

"İklim değişimi ve küresel ekonomi piyasasındaki dalgalanmaların jeopolitik sonuçları olacaktır. Bunlar tabii ki Ortadoğu'da da hissedilecektir. İran'ın nükleer dosyasından bir çıkış yolu bekliyoruz ve bu şekilde bu ülkenin uluslararası camianın çoğuna yabancılaşmasına son verilmiş olacaktır.

Türkiye'nin içi ve dışındaki Türk-Kürt sorunu son zamanlarda yumuşadı. Suriye'deki istikrarsızlık da iyi ele alındığı takdirde başarıyla sonuçlanabilir. Irak'ta ve Doğu Akdeniz'de yeni petrol kaynaklarının bulunmasıyla yakıt konusunda ve daha ucuz enerji kaynaklarına ulaşmak mümkün olacaktır."

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi Direktörü Orhan Taner de bu zirveyi İstanbul'da ikinci kere düzenlemekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

Taner, İstanbul'un küresel bir finans merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkati çekerek, "Şehrimiz şimdiden bir bölgenin enerji merkezi olarak adlandırılmış durumda. Bu zirve de bunu en iyi şekilde ortaya koyuyor" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement