Asırlık Projenin Birinci Etabı Ulaşıma Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Asırlık Projenin Birinci Etabı Ulaşıma Açıldı

İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabı tamamlandı ve ulaşıma açıldı.

10.01.2016 13:01  Güncelleme: 16:06

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabında sona gelindi. İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabının ulaşıma açıldığı bildirildi.

140 YILLIK HAYAL

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski adıyla Dereyolu, şimdiki adıyla Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yaklaşık 140 yıllık bir hayal olduğunu hatırlattı. Projenin ilk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan Abdülhamit tarafından 1870 yılında Fransız mühendislere çizdirilmesiyle başladığını dile getiren Balkanlıoğlu, "O dönem yolun geçiş güzergahı, yapılan projelerle hazırlanmış. Bu yol, geçmişin rüyası, aynı zamanda 2. Abdülhamid'in rüyasıydı" dedi.

BİRİNCİ ETAP TAMAM

Vali Balkanlıoğlu, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin, Ordu'yu en kısa yoldan Sivas, Kayseri, Osmaniye ve Adana gibi iller başta olmak üzere Akdeniz'e bağlayan bir hat olduğuna işaret ederek, "Projenin Ordu ayağındaki birinci etabı tamamlandı ve ulaşıma açıldı. Kalan ikinci ve üçüncü etapları önümüzdeki yıllarda tamamlanarak ulaşıma açılacak" diye konuştu.

AÇILAN 15 KM'LİK ETAPTA 2 BİN 267 METRE TÜNEL VE 333 METRE UZUNLUĞUNDA VİYADÜK VAR

Projenin Ordu ayağının toplam 88 kilometreden oluştuğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Şimdi bu güzergahın birinci etabı, yani 15 kilometrelik bölümü ulaşıma açıldı. Açılan 15 kilometrelik etapta 2 bin 267 metre tünel ve 333 metre uzunluğunda 500 metre yüksekliğinde viyadük bulunuyor" ifadesini kullandı.

"VATANDAŞLAR ZAMAN VE YAKIT TASARRUFU SAĞLAYACAK"

Vali Balkanlıoğlu, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun tam anlamıyla açılmasıyla vatandaşların zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Artık Ordulular için Sivas günübirlik gidilip gelinecek bir yer haline gelecek. Bu da aynı zamanda Orduluların Sivas'a gidip, Sivaslıların da Ordu'ya gelerek yatırım yapmalarını sağlayacak. Yol medeniyettir, yol sanayidir, yol yatırımdır. Ben bir kez daha bu yolun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Yolun ülke ekonomisine katkı sağlayacağını da kaydeden Balkanlıoğlu, "Her şeyden önce can ve mal kaybı bu yollarla birlikte en aza inecek. Her açıdan faydalı bir yol" değerlendirmesini yaptı.

Balkanlıoğlu, yolun kalan etaplarının tamamlanması adına gece gündüz çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Asırlık Projenin Birinci Etabı Ulaşıma Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Asırlık Projenin Birinci Etabı Ulaşıma Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Türk: Recep atlı sen ne tür bir vatan hainisin ha. Abdülhamitin etrafında senin gibi vatan haini dolu olmasına rağmen adam ülkeyi bir nebze olsun rahatlattı onun zekasını sen hayal bile edemezsin cahil herif 658 13 Yanıtla
  • vatan: sadece 15km acmislar yalanci akp 57 65 Yanıtla
  • neslihan: Helàl olsun verdigim tüm vergiler size 26 45 Yanıtla
  • mitolog: ÇENNETİ MEKAN OLSUN ABDULHAMİT İN. 58 6 Yanıtla
  • mete: AKP yol yaptı dersiniz yolun kralini yaptı rahmetli Özal. Köprü köprü diye zirvalarsiniz., unutmayın 40 sene önceki teknolojiyle 2 tane yapıldı hemde krizde dediginiz Türkiye. Baraj yaptık dersiniz.Ataturk barajını suriyeliler yaptı heralde.akp olanı satti 32 31 Yanıtla
  • Dagdaki coban: Akp = yol,kopru,hastaane,havaalani,milli sanaayi yani tutkiye icin gece gunduz calismaktir.nokta chp = din dusmanligi kitlik yokluk.bizzat yasdim ,gordum 49 11 Yanıtla
  • goril: Yol yapmak çok kolay önemli olan güvenliğini saglamak 15 35 Yanıtla
  • atan: bu ulkede ataturkden buyuk isler yapan recep tayyip erdogandir laikler duydunuzmu 26 21 Yanıtla
  • t 58: kendi parasi ile yapiyor milletin parsi yapcak tabi her tarafi satti 17 29 Yanıtla
    neco: T 58 öküzü daha öncekiler hep kendi ceplerini dolduryorlardı zorunamı gidiyor ülkeye güzel şeylerin yapılması hain 11 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement